Numele meu este Argyris Mitsis. Sunt din Megali Vrisi, din districtul Kilkis, Grecia.

Vreau să vă împărtășesc ceea ce s-a întâmplat cu mine după moartea mea clinică.

M-am consultat cu Avva Kirillos, părintele meu duhovnic, care mi-a sugerat să vă povestesc această întâmplare trăită de mine însumi. Este foarte probabil ca unii dintre voi să râdă de mine, dar chiar dacă mă va cred ... Detalii... »

... More »

„Din păcate, noi am pierdut această corelație dintre botezul nostru personal și Învierea Lui Hristos. Punem prea mult accent pe ceea ce ține de aspectele exterioare ale credinței, pe superstiție, pe anumite ritualuri, care nu ne ajută să pătrundem în Taina Învierii Lui Hristos.

... Detalii... »

... More »

Un tânăr din Georgia, bolnav de cancer, la cei 17 ani, s-a călugărit. El, fiind cu numele de botez Nuzgar Milorav, a devenit monah, cu numele Andrei. Călugăria a primit-o în spital, iar pe parcursul celor 4 luni ca și monah a mărturisit cu toată dragostea și puterea celor din jur credința Întru Hristos.

Cuviosul Andrei a lăsat un testament scris tuturor creștinilor:

... Detalii... »

... More »

*Cele mai multe boli încep de la supărare. Toţi oamenii au câte un punct sensibil. Şi de aceea, o supărare pe unul îl va lovi în stomac, pe altul în cap. Medicamentul cel mai bun pentru o boală este bucuria duhovnicească, pentru că ea împrăştie harul Lui Dumnezeu în suflet. Bucuria duhovnicească are cea mai mare putere tămăduitoare pentru t ... Detalii... »

... More »

Acad. prof. dr. Leon Dănăilă se numără printre cele 5.000 de personalităţi importante ale lumii. 

Este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa şi figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21. 

A scăzut rata mortalităţii în operaţiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator şi a fost primul în România ... Detalii... »

... More »

Din pricina alegerii la vot a românilor, avem la conducerea țării niște „oameni” care s-au gândit ei că ar fi bine să fim PRIMII care să CEREM un acord cu Ucraina în ceea ce privește un posibil conflict armat cu Federația Rusă, da, țara aia care este probabil cea mai puternică din lume. Noi să ne luptăm cu ei... înțelegeți nebunia?

În tot acest context politic deosebit, m ... Detalii... »

... More »

Când eram tânăr, mă gândeam singur și îmi făceam multe planuri de viitor, dar nu pe toate le-am realizat. De exemplu, am dorit în tinerețe, când aveam doar 25 de ani, să mă fac pustnic în munții Neamț, dar poate n-a fost voia Lui Dumnezeu. Prin anii 1930-1932 am venit la egumenul Sihăstriei, părintele Ioanichie, și i-am cerut să mă primească în obștea lui, sau să mă retrag la schitul Sihla, pe ... Detalii... »

... More »

*Gata, oameni dragi! Opriți-vă! Opriți-vă cinci minute din ce faceți! Lăsați telefonul, calculatorul, orice vă poate distrage atenția!

Opriți-vă din muncă, din stres, din ceartă, din scandal, din indiferență, din ură, din răutate!

Opriți-vă și îndreptați-vă privirea spre Cer, ziceți o rugăciune sau încercați prin gânduri curate să luați legătura cu Dumnezeu!

Cercetați-vă ... Detalii... »

... More »

Să vă spun o istorioară cu inima de mamă, ca să vedeţi până unde merge inima de mamă:

Era o biată mamă tânără. A murit soţul ei în război cu perşii. Era din Grecia şi i-a rămas un copilaş. Ea, femeie serioasă, cu frica Lui Dum­nezeu, a hotărât în inima ei să nu se mai căsătorească.

A dus viaţ ... Detalii... »

... More »

* Să nu vorbești fără să gândești; și să nu dai drumul la cuvinte până nu le măsori! 
Când te interesează ce părere au oamenii despre tine - este din mândrie sau din părere de sine. 
Nu contează ce părere își fac oamenii despre tine, cel mai mult contează părerea Lui Dumnezeu. 
Să ne aducem aminte de aceste cuvinte, mai ales când mergem la spovedanie: 
... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 132 133 134 135 136 137 »