Toate se fac prin rugăciune, tăcere și iubire. V-ați dat seama de roadele rugăciunii? Iubire în rugăciune, iubire în Hristos. Aceasta folosește într-adevăr. Cu cât veți iubi pe copii cu iubire omenească – și aceasta este adeseori patologică – cu atât se vor încurca mai mult, cu atât purtarea lor va fi mai rea. Însă, când iubirea dintre voi și către copi ... Detalii... »

... More »

– Părinte Justin, am venit la Sfinţia Voastră cu o durere în suflet, provocată de textele tot mai dese care anunţă dispariţia poporului român, dar şi de situaţiile cumplite de criză prin care neamul nostru trece în aceşti ani. Credeţi că suntem pe cale de pieire, de dispariţie din istorie?

– Să ştiţi că şi eu ... Detalii... »

... More »

*Iubirea Lui Dumnezeu faţă de cel mai mare păcătos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu.
Inima omului are trei compartimente: primul este Cunoaşterea, ca o condiţie esenţială a realităţii lumii de dincolo; al doilea - Iubirea - necesară sfinţirii şi curăţirii omului şi al treilea - Voinţa - necesară Desăvârşirii omului.
Iube ... Detalii... »

... More »

Odată cu apropierea praznicului Naşterii Domnului, lumea se schimbă invariabil. Colinde peste tot, tineri care cutreieră străzile cu intenţii incerte, mulţimi care asediază supermarketurile şi pieţele, afumători, purcei tăiaţi cu cruzime în zăpada proaspătă, daruri.

Biserica se pregăteşte şi ea de praznicul naşterii din ... Detalii... »

... More »

Îmi amintesc acum un episod interesant de la Mănăstirea Sâmbăta. Eu eram în acea vreme responsabil cu cazarea la mănăstire. Şi, la un moment dat vine un domn îmbrăcat civil. Și-mi povestește următoarele:

- Uite, eu sunt colonelul care l-a arestat pe părintele Arsenie. Ce m-am speriat atunci!

... Detalii... »

... More »

Odată m-am întâlnit cu un cunoscut pe care nu-l mai văzusem demult şi a început el să-mi povestească tot felul de istorii duhovniceşti, de nelinişti şi ispite care îl încearcă. Mi-a zis că se duce des pe la părinţi duhovniceşti din România şi că unul din ei este duhovnicul lui.
Pe urmă îmi zice că are nişte probleme şi m-a întrebat dacă nu cunosc vreun s ... Detalii... »

... More »

Gândurile rele sunt cele care fac să se înmulțească durerea sufletului și amărăciunea noastră. Să luăm exemplu de la Mântuitorul Hristos, Care nu răspundea nimic celor care Îl ocărau, Îl batjocoreau și Îl scuipau. Nu răspundea împotrivă, nu se îndreptățea pe sine, ci doar tăcea și se ruga, vrând să ne dea pildă de răbdare, de iertare și de dragoste.

... Detalii... »

... More »

Eram într-o noapte la ora unu în bordei. Făcusem Miezonoptica și eram pe la sfârșitul Utreniei, când deodată aud: buf, buf, buf! Se cutremura pământul!
Eu am ieșit să văd ce se aude, dar, când am deschis ușa la bordei am văzut afară o lumină mare și în lumină o mașină de alamă cu multe roți.
Din ea a coborât un om înalt cu ochii mari, pe jumăt ... Detalii... »

... More »

Nu ne trebuie bogăția nebunilor - adică a acelor ca cel din Evanghelie - nu ne trebuie bogăția care e furată de ici și de colo! Nu ne trebuie casele lor, nici banii lor, nici averile lor! Bogăția noastră, averea noastră, tezaurul sufletului nostru este dreapta credință ortodoxă pe care o atacă - n-ați văzut? - în toate ziarele aproape, o atacă cei care nu sunt orto ... Detalii... »

... More »

Este foarte interesant faptul că în paralel cu aceste cercetări şi descoperiri s-au făcut şi săpături arheologice la spitalul penitenciar din Târgu Ocna, spre aflarea moaştelor Sfântului Valeriu Gafencu, unde s-au găsit câteva oseminte frumoase la culoare ale foştilor deţinuţi anticomunişti. Nu cred că este întâmplătoare această coincidenţă. Sfinţii şi martiri ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 88 89 90 91 92 ... 156 157 »