Am văzut că spuneţi că pot să folosească călugãrii pe mireni, să-i sfătuiască fără să-i judece. Ce înţelegeţi prin: „fără să-i judece”?
– Adică: nu-i judeca pentru faptele lor rele, până într-atât. Decât numai atât, să iasă în evidenţă că nu e bine ce face, generalizând fapta lui re ... Detalii... »

... More »

E multă agitaţie înainte de Crăciun. Toţi oamenii aglomerează magazinele, străzile, pieţele, cu gândul motivat, aproape isteric, de a pune cât mai multe pe masa şi sub bradul de Crăciun. Iluzia e evidentă. Super-marketurile se închid doar pentru două zile, aşa că rezervele de hrană nu prea au sens. Ceea ce justifică ascuns tot iureşul consumist de sărbători este du ... Detalii... »

... More »

Multe sunt pricinele zăbăvniciei noastre, dar una pare să fie mai tare decât toate: împătimirea de lume, de lucruri, legătura de cele materiale. Știind acestea, Domnul va spune tânărului bogat, care voia să-I fie ucenic: „Leapădă-te de toate averile și apoi vino de-mi urmează!” Iar în altă parte: „Nu poate să-Mi fie ucenic cel ce nu-și lasă tată, ... Detalii... »

... More »

Sunt foarte mulți oameni care nu te suportă, unii chiar îți vor răul, alții așteaptă să pățești ceva și se vor bucura. Cel mai interesant lucru este că majoritatea dintre aceștia nici nu te cunosc cu adevărat. Doar că au auzit pe cineva că te-a lăudat și le-a stârnit invidia, ori văd că ești iubit și apreciat de alții și atunci ei, neavând acest lucru, vo ... Detalii... »

... More »

*Nu-i nimic mai scump de la Dumnezeu, dragii mei, ca timpul. Ne-a creat Dumnezeu Singur numai pentru El. Și dacă ne lasă timp și ne prelungește timpul vieții noastre, o face tot cu scopul ca să fim împreună. Nici un dar nu e mai mare de la Dumnezeu ca timpul pe care ni-l dă. Pentru că moartea nu vine să-i faci o cafea, vine să te ia...

... Detalii... »

... More »

Când te scoli dimineaţa din somn, gândeşte-te că Dumnezeu îţi dă ziua pe care n-ai fi putut să ţi-o dai singur, şi pune deoparte prima oră sau măcar un sfert de oră din ziua ce ţi s-a dat şi adu-o drept jertfă într-o rugăciune de mulţumire şi de cerere bună.
Să-ți ferești capul de frig și de prostie! Oamenii se roagă Lui Dumnezeu să-i scape de necazuri, iar D ... Detalii... »

... More »

Aveam un nene pensionar, care totdeauna la Ajunuri ne batjocorea: "Ce căutați, hoților, pe la casele oamenilor?"

Mă înfrânam să nu-i răspund, dar mă termina emoțional pe toată ziua. Uneori îi explicam că nu cerem niciun ban, că sfințim casele, că binecuvântăm oamenii și locurile. Am stat odată 10 minute să-i e ... Detalii... »

... More »

*Ai putinţa, acolo unde vrei, dar nu poţi să ajuţi, să te rogi! Eşti în tramvai şi vezi un bătrân cerşetor şi n-ai ce să-i dai. Poţi, totuşi, să zici: „Doamne, miluieşte-l şi pe el!“
Asta-i situaţia. Este o foarte mare greşeală să nu dai şi pentru alţii! Că nu se rupe din tine nimic. Această milostenie ar putea să umple cerurile de mântu ... Detalii... »

... More »

*Părintele arhimandrit Arsenie Boca, Starețul Mănăstirii Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus fusese arestat cu o lună sau două înaintea noastră. Urma lui o întâlnisem în pivnița Siguranței din Făgăraș, unde, pe un perete al beciului, scrijelise câteva cuvinte de îmbărbătare. Aici, la Brașov, drumul lui s-a încrucișat din nou pentru scurt timp cu drumul nostru. ... Detalii... »

... More »

Își mai aduce aminte cineva cum erau oamenii odinioară, când nu poziția socială, nici situația materială nu contau? Când toți aveau la fel, dar știau să se bucure de cele ce aveau? Când se ajutau reciproc și singura răsplată era ligheanul cu gogoși calde și paharul de vin abia stat din fiert? Când erau cărări între vecini,fie  pentru un pahar de ulei, o cană d ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 87 88 89 90 91 ... 156 157 »