Este noaptea de Crăciun, stele mii se-aprind tiptil,
Prăbușit lângă o cruce, plânge-un suflet de copil. 
Are haina zdrențuită și în suflet multă jale, 
De trei zile stă de veghe la mormântul maicii sale. 

 

                    & ... Detalii... »

... More »

Părintele Ioanichie a fost un suflet care din copilărie a fost ales, chemat de Dumnezeu.
 

Un copil care încă de la vârsta de nouă ani iubea viața monahală și adeseori îl găseai când la Sihăstria, când la Neamțu, când la Secu; de aceea și mai târziu a știut să deosebească așa de bine viața călugărească. Părint ... Detalii... »

... More »

Un fost cântăreţ de la Mănăstirea Sâmbăta îşi aminteşte că, atunci când Părintele Arsenie era stareţul mănăstirii, într-o dimineaţă, ieşind cu Părintele Arsenie din vechea mănăstire spre Altarul din pădure pentru a săvârşi Sf. Liturghie, el, uitându-se în urmă ca să vadă dacă vine Părintele, s-a cutremurat şi a zis: „Vai Părinte, sunteţi tot foc!&rd ... Detalii... »

... More »

Fiica unui bătrân l-a rugat pe preotul locului să vină la ea acasă pentru a spune o rugăciune pentru tatăl ei, care era foarte bolnav.
Când preotul a ajuns în cameră, l-a găsit pe bietul om în pat, cu capul sprijinit de câteva perne.
Era un scaun lângă patul lui, așa că preotul a crezut că omul știa că vine să-l vadă.
- Presupun că mă așteptați... ... Detalii... »

... More »

"Când mergeţi la un stareţ sau părinte după sfat, rugaţi-vă ca Domnul să-l înţelepţească să vă dea răspunsul corect. De ce să judeci alţi oameni? Gândeşte-te mai des la tine. Fiecare oiţă va fi atârnată de propria-i codiţă. Ce ai tu cu alte codiţe?
Când mergi la biserică, nu privi la nimeni, roagă-te cu ochii închişi sau aţinteşte-i la o icoană. Nu te in ... Detalii... »

... More »

Să-I cerem sănătate trupească și sufletească. Să-I cerem luminarea minții și înțelepciune, pentru a nu greși calea către El. Să-I cerem bunătate sufletească și smerenia inimii, căci spune Domnul: "Învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți afla odihnă sufletelor voastre."


Să-I cerem ... Detalii... »

... More »

Eu mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru că are grijă de noi!
Toată lumea se plânge că pierdem bani, că se stă la coadă ca să se iasă sau să se intre în țară și probabil că așa și este într-o oarecare măsură...
Este, însă, un proverb care spune "să ai grijă ce ceri, pentru că s-ar putea să ți se împlinească..."
Aș dori să fac câteva precizăr ... Detalii... »

... More »

Zidim șapte case, cumpărăm mașini de lux, strângem bani în conturi, adunăm moșii peste moșie, iar în final toate le lăsăm la gura gropii în cimitir.
- În final, să ne cazăm veșnic la garsoniera cu ușa și geamul în tavan, așteptând mila Lui Dumnezeu cu mâinile pe piept, calmi, liniștiți și înspăimântați de propriile noastre fapte, lucrate în viața pământească. ... Detalii... »

... More »

Îmi amintesc de un om care era posedat de un demon. Și l-am auzit pe diavol spunând următoarele lucruri șocante:

- Proștilor (diavolii vorbesc așa, cu grosolănie)... proștilor, voi faceți atâtea păcate... și noi... dar "Manolis" vă iartă."

Cine este Manolis? Es ... Detalii... »

... More »

Niciodată nu îl vedeam pe Stareţ să întreprindă ceva fără ca mai înainte să facă rugăciune. Noi îl întrebam despre ceva referitor la viitor sau la ziua următoare, iar el ne răspundea că ne va spune a doua zi. Însă, scopul era ca să premeargă rugăciunea.
Dorinţa noastră se îndrepta către cunoaşterea voii dumnezeieşti. Cum poate cineva recunoaşte voia dumnezeia ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 89 90 91 92 93 ... 156 157 »