Mi-a spus așa, direct în față, o doamnă mai isteaţă proverbul acesta:
"Să nu faci ce face popa, să faci ce zice popa!"
Dar i-am zis:
- Nu doamnă! Dumneata să faci ce vezi că fac şi eu!
Eu în fiecare zi muncesc: dacă este nevoie ştiu să sap în grădină, ştiu să mulg vaca, ştiu să fac un zid, ştiu să fac un gard, ştiu să fac o fântână ... Detalii... »

... More »

La vârsta de 94-95 de ani a fost necesar ca Părintele Arsenie Papacioc să fie operat pe coloană. Vă dați seama, să operezi pe coloană un om de 94 de ani este contrar tuturor principiilor medicale, mai ales în ceea ce privește rahianestezia care urma să fie folosită. Dar, fiți atenți, și aici să țineți minte un lucru: când faci o declarație în viață vizavi de Hristo ... Detalii... »

... More »

Imediat după hirotonia întru preot, am primit copia unei scrisori către un preot tânăr, proaspăt hirotonit din partea duhovnicului său, în care duhovnicul îi dă niște sfaturi practice despre viitoarea misiune a tânărului în care îi subliniază cele ce urmează: „prioritățile tale să fie în această ordine: sănătatea, familia și abia apoi preoția".
&nb ... Detalii... »

... More »

Amânăm....
    Să ne căsătorim pentru a construi mai întâi o casă și luptăm pe alte meleaguri pentru un trai mai bun, dar ducem dorul de cei dragi și ne îmbolnăvim de durere.
     Să facem copii pentru că prioritară este cariera și dezvoltarea personală,  dar nu știm ce ne așteaptă dincolo de ziua de azi.
&n ... Detalii... »

... More »

Sfatul meu pentru voi, dragii mei, este să fim mai îngăduitori unii cu alții, mai cu dragoste, mai cu milă, și să fim cât mai aproape de Dumnezeu și de Maica Domnului.
Ca să știți, că-n aceste vremuri grele sau mai puțin grele, fără ajutor de Sus, nu reușim să facem față. Am întâlnit mulți oameni, care în stare de frică, decepții, din cauza timpurilor și toat ... Detalii... »

... More »

Să fiţi veseli! Oricare ar fi motivul unei întristări sau al unei mâhniri, este numai de la draci! N-avem motive! Dacă îţi creează starea aceasta de agitaţie, de tristeţe, îşi face cuib satana şi-şi cloceşte ouăle; nu mai poţi iubi, nu mai poţi vedea cu perspicacitate niţel în viitor, cu raţiunea care ţi-a dat-o Dumnezeu, nu mai poţi, pentru că tu eşti trist. ... Detalii... »

... More »

Mânca-v-ar Raiul să vă mănânce!

În Sfânta Scriptură se pune mare preţ pe rugăciunea unora pentru alţii. Dacă n-ar avea niciun folos rugăciunea unora pentru alţii, atunci nici marele Apostol Pavel n-ar fi trebuit să îndemne la rugăciune pe ucenicul său Timotei spre un lucru ca acesta, scriindu-i: „Deci rogu-te, mai ... Detalii... »

... More »

Fiecare persoană este ghidată în viață de anumite vorbe de înțelepciune care determină diferențele dintre oameni și generează caracterul fiecărei persoane în parte.

1. Trezește-te o dată cu soarele și roagă-te. Roagă-te singur. Roagă-te des. Cineva acolo Sus te ascultă. Trebuie doar să vorbești.
2. Fii tolerantă cu ... Detalii... »

... More »

– Ne dați un cuvânt de folos?

– Uite, vă spun trei lucruri pe care să le respectați și să știți că sunteți oameni care pot nădăjdui mântuirea:

1. Să fiți bine mărturisiți. Vă dați seama că asta este taina care ne mântuiește. Căci „ce veți dezlega voi, dezleg ... Detalii... »

... More »

Aproape în fiecare predică Părintele Cleopa îi întreba pe creștini:
”Aveți voi icoana Maicii Domnului în casă? Dar căndeluță la icoana Maicii Domnului aveți?”
Și îi sfătuia: ”Să luați ocrotitoare și ajutătoare pe Maica Domnului, Mama noastră din cer și de pe pământ! Împărăteasa cerului și a pământului!

... Detalii... »

... More »
1 2 3 ... 156 157 »