Luaţi aminte! Să nu cumva să uităm aceasta:

Întâi, să nu adunăm bogăţii multe. Ştim că mare parte suntem săraci, ştim foarte bine situaţia – şi-a ţării şi-a altor ţări, chiar; dar vorbesc de noi. Dar, dacă frăţiile voastre vă veţi ţine de Biserica Lui Dumnezeu şi veţi iubi sfintele slujbe şi vă veţi spovedi regula ... Detalii... »

... More »

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, Cel Unul născut din Tatăl, mai înainte de veci, Care de bunăvoie ai primit moartea pe Cruce pentru mân­tuirea neamului omenesc și ca un mielușel fără de glas împotriva celui care-l înjunghie așa nu Ți-ai des­chis gura; căci pe Cruce fiind răs­tig­nit între cei doi tâlhari și batjocoririle de la cei potrivn ... Detalii... »

... More »

De ţi se întâmplă a fi insultat pe neaşteptate când te ocăreşte cineva, te loveşte, ori, în fine, îţi face altă necinste, opreşte-te o clipă, adună-ţi toate gândurile în inimă, dă toată atenţia şi toată vigilenţa minţii tale pentru a se feri de tulburare. Inima să nu ţi se tulbure nicidecum de patima mân ... Detalii... »

... More »

Să vă uitați câte rude aveți la evenimentele vieții. Câte rude sar când aveți un necaz, când faceți o casă, când aveți o boală, când aveți o primejdie… Știți care este răspunsul? "Nu te-am deranjat, știam că ai greutăți și nu am vrut să te mai încurc."

Putea să te „încurce”, dar nu a vrut să ... Detalii... »

... More »

Eram atee şi Îl huleam groaznic şi deseori pe Dumnezeu. Trăiam în ruşine şi preacurvie, însă Preamilostivul Dumnezeu nu m-a lăsat să pier, ci m-a călăuzit spre pocăinţă.
În anul 1962 m-am înbolnăvit grav de cancer şi am stat bolnavă 3 ani. Nu stăteam întinsă, lucram mult şi mergeam la doctori, nădăjduind că voi găsi vindecare. În ultimele 6 luni slăbisem de t ... Detalii... »

... More »

Neo-ortodoxia

Pentru edificarea noii ordini mondiale globaliste, trebuie dat afară Dumnezeu din creație. Pe diavol îl arde cumplit prezența Lui Dumnezeu și a oamenilor Lui. Biserica Ortodoxă e singurul spin în fața noului antihrist, căci propovăduiește familia, credința, viața, nașterea de prunci, fecioria, abstinența, v ... Detalii... »

... More »

În privința hranei trupești să mâncăm cele recomandate de Sfânta Biserică şi calitativ şi cantitativ, fiecare după măsura lui şi după putința lui, a fiecăruia. Această precizare referitoare la „putința fiecăruia” face parte din atitudinea iubitoare a Sfintei Biserici pentru noi, este tandrețea Duhului Sfânt. Dar avem nevoie să fim onești cu noi înșine c ... Detalii... »

... More »

O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, pri­mește a­ceastă puțină rugăciune de la noi, nevred­nicii robii tăi, căci, către tine, ca la un ade­vărat izvor de tămăduiri și grabnic fo­lo­sitor și ajutător prea­minunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu la­crimi fier­binți ne rugăm ... Detalii... »

... More »

Ce este "Vovidenia" sau "Ovidenia"?
Cea dintâi sărbătoare însemnată din Postul Crăciunului, cunoscută în popor și sub numele de „Vovidenia” sau „Ovidenia” ne  aminteşte tuturor despre momentul în care Fecioara Maria, la vârsta de doar trei ani, a fost adusă de părinții săi, cu evlavie, în templul din Ierusalim. ... Detalii... »

... More »

Unul din cei mai frumoși oameni pe care îi cunosc este părintele Dan Damaschin. De dimineață până seara târziu aleargă ca o albină și înfăptuiește binele.

Este un „nebun” după milostenie. Construiește case, îmbracă copii, duce pruncii la mare, sprijină mii de mame care sunt în pragul sărăciei. Deși îl știe o ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 156 157 »