Să nu pleci din casa ta niciodată - nici când intri, nici când ieși seara... că e dimineață, că e seară, o cruce mare: "Doamne ajută-mă!"
Te-ai pus la masă: "Doamne, ajută-mă!" sau "Doamne, sfințește masa aceasta de la care mănânc", dacă nu poți să spui Tatăl nostru sau Rugăciun ... Detalii... »

... More »

S-a păstrat o mărturie cutremurătoare a părintelui Cleopa despre clipele de coşmar petrecute în beciurile Securităţii:

„Odată am fost arestat de Securitate la Mănăstirea Slatina şi apoi dus la Făltic ... Detalii... »

... More »

- Ce trebuie să facem pentru a intra în Rai?
- Să o luăm cu începutul: să fii botezat ortodox, după aceea - de mers la Biserică la Sfânta Liturghie, de la 7 ani încolo, cum crește copilul - spovedanie, împărtășanie, bineînțeles, copiii mici, imediat după botez, poți să-i împărtășești cât de des. ... Detalii... »

... More »

Când te cercetează harul, uiți de amărăciunea durerilor, iar atunci când ești cuprins de întristare, uiți de dulceața harului.

Când vine harul, uiți și mâhnirile, și ostenelile, și toate merg bine. Însă, atunci ... Detalii... »

... More »

*Unii te vor călca în picioare, Dumnezeu atunci te va pune în valoare! Mulți îți vor răul, Dumnezeu îți oferă Cerul!

Să tot fi avut vreo paisprezece ani când a trebuit să o înlocuiesc pe una din surorile mele ma ... Detalii... »

... More »

- Parinte, deseori văd slăbiciunile altora și îi judec.

- De aceea știi boala celorlalți. Dacă ți-ai fi știut boala ta, nu ai fi știut boala altora. Nu spun să nu participi la durerea lor, ci să nu te preocupi d ... Detalii... »

... More »

Fiind sănătos, de ce nu vrei să postești? Vezi? Noi vedem de ce suntem cu atâtea necazuri pe noi și cu atâtea greutăți - că nu postim, că nu postim cât trebuie, nu ne rugăm cât trebuie! Oare postesc părinții pentru copiii lor? N-am auzit! Noi spovedim aici, dar n-am auzit un om deocamdată să fie să zică: "Eu ... Detalii... »

... More »

Zicea Părintele Cleopa: „Cel mai de preţ în această viaţă este să laşi toate şi să-ţi plângi păcatele tale, pentru că cea mai scumpă pentru noi este veşnicia. Deci, trebuie să facem totul ca să n-o pierdem, că atunci degeaba am mai trăit pe pământ!”

... Detalii... »

... More »

Te rogi. Iată, rugăciunea curge frumos, simți înlăuntrul tău că Dumnezeu ți-o ascultă cu bunăvoință; mintea ți-e liniștită, inima ușoară, și bucuroasă; spre sfârșitul rugăciunii însă, simți parcă o mică slăbiciune în minte și în inimă, care ajunge ca o apăsare și ca un foc mistuitor, rugăciunea ajunge să ți se par ... Detalii... »

... More »

De-a lungul timpului, Părintele Arsenie Boca, considerat sfântul Ardealului a oferit numeroase sfaturi utile credincioșilor, care au fost păstrate cu sfințenie. Iată și ce ne-a învățat acesta despre Postul Crăciunului.

... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 156 157 »