Creștinul trebuie să se ferească de habotnicie bolnavă, adică atât de sentimentul superiorității pentru virtuțile sale, cât și de cel al inferiorității pentu păcătoșenia lui.

Una este complexul de inferioritate și cu totul altceva e smerenia; una este pocăința și cu totul altceva, melancolia.

... Detalii... »

... More »

Astăzi nu mai contează omul, sufletul, fapta bună, mântuirea, persoana din jurul nostru, inima, bunătatea, omenia, toate se învârtit în jurul..."EU"-lui...nostru, indiferent de metodele sau mijloacele prin care lucrăm la crearea unei imagini publice sau a personalității, uitând desăvârșit de principiul moralității și verticalității valorice. ... Detalii... »

... More »

– Cum să luptăm împotriva duhului tristeţii?
– Să fiţi veseli. Dragă, eu ştii ce vă spun, cu toată siguranţa: oricare ar fi motivul unei întristări sau al unei mâhniri, este numai de la draci! N-avem motive. Dacă îţi creează starea aceasta de agitaţie, de tristeţe, îşi face cuib satana şi-şi cloceşte ouăle; nu mai poţi iubi, nu mai poţi vedea cu p ... Detalii... »

... More »

De fapt, ispitele corespund întotdeauna slăbiciunii firii omeneşti. Celor mai tari în credinţă le rânduieşte Dumnezeu ispite mai grele, ca să sporească în sfinţenie şi să se învrednicească de cununi mai mari. Iar celor slabi în credinţă şi răbdare le rânduieşte pronia divină ispite uşoare, ca să le poată birui şi să nu deznădăjduiască.

... Detalii... »

... More »

Dacă ai un necaz mare, să faci aşa:

Să stăm în preajma celui bolnav, să îi oferim răspunsurile şi ajutorul de care are nevoie. Să fim împreună cu el în durerea aceea. Nu există cuvânt mai greu pentru un suflet care suferă, decât acesta: „Lasă, că-ţi trece!“

Să nu s ... Detalii... »

... More »

Ochiul vede multe, iar mintea se înșeală și nu înțelege...
Câte nu sunt așa cum par a fi, la prima vedere...
Ce stupid este să-ți faci păreri după o impresie de moment sau după prejudecăți...
Se întâmplă oricui, dar să judeci doar după aparențe, nu e doar o superficialitate, ci și un lucru stupid, după cum spuneam...
Vezi un om care râde și ... Detalii... »

... More »

Viața noastră este o singură dată și e scurtă, iar noi o putem face urâtă sau frumoasă.
Dacă de la 20 de ani până la 50 de ani, știm să zidim, să creem și să valorificăm acest timp, am câștigat totul. Dacă până la 40 – 50 de ani te-ai distrat, ai băut și ți-ai făcut de cap, de la 50 de ani greu întorci timpul înapoi să recuperezi ce au făcut alții la ti ... Detalii... »

... More »

Auziţi Neamuri şi Popoare din Lumea întreagă şi tu cititorule ia aminte la ceea ce vei citi. Sunt dureroase şi triste, dar sunt destinate să se întâmple câte în Scripturi sunt scrise. Le-au scris Parinţii noştri ca lumea să afle ce din acest război urmează să păţească. Ca la Dumnezeu să meargă şi să se pocăiască dacă doreşte a se salva şi fericit să trăiască. ... Detalii... »

... More »

În vară vine la biserică la noi o familie din București. Îngenunchează și le citim rugăciuni cu fesul Sfântului Ioan Rusul. Fata lor, în vârstă de vreo 20 de ani stă în picioare, încruntată, nu vrea să îngenuncheze. Mă uit la ea. La sfârșit, mama, în lacrimi, îmi șoptește: "Fetița are o tumoră la abdomen, dar nu vrea să se închine, urăște preoții, de-abia cu m ... Detalii... »

... More »

CÂND NU MAI POȚI ȘI NU MAI POȚI, TU SĂ ZICI AȘA :

Doamne, vreau nu vreau, Tu mântuiește-mă, nu mă lăsa așa!
 

Să strigi la Maica Domnului :
Maica Domnului, să nu mă lași!
Maică Domnului, dă-mi să nu urăsc, Maica Domnului, dă-mi să mă rog, Maica Domn ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 156 157 »