Care este raportul între rugăciunea personală, intimă şi rugăciunea Liturgică? Ne putem ruga singuri acasă, făcând abstracţie de Sfânta Liturghie?

Părintele Arsenie:

- Dumneavoastră faceţi o confuzie, să ştiţi… Rugăciunea Liturgică nu se poate compara cu nici o altă ru ... Detalii... »

... More »

Băgaţi de seamă că sunt două duhuri: Duhul Lui Dumnezeu şi duhul satanei, duhul mândriei, care te ridică împotriva Lui Dumnezeu. Dacă omul nu bagă de seamă, se întâmplă ca la grădină: se umple de mărăcini, se umple de păcate. Şi atunci, bietul om începe să se îmbolnăvească la suflet, la minte, se apropie de doaga nebuniei. Asta-i „binefacerea” pe care ţ ... Detalii... »

... More »

Totuşi, multe boli trupeşti recidivează după un tratament pur medical-biologic, întrucât cauzele bolii (care nu e doar trupească, ci şi sufletească) n-au fost înlăturate în mod real. De aceea, restaurarea firii bolnave nu o poate face omul singur (atenţie!) apelând la medic şi la remediile naturale ca la un procedeu magic automat, fără să ceară mila şi ajutorul Lui ... Detalii... »

... More »

Nu-mi ajung zilele să-I mulţumesc Lui Dumnezeu. Nu-i mai cer nimic, doar mă minunez şi Îi mulţumesc din toată inima pentru toate! Slavă Ţie, Doamne! Îţi mulţumesc, Doamne pentru apă, pentru pâine, pentru aer, pentru căldură, pentru viaţă, pentru sănătate, pentru că m-ai trezit dimineaţă, pentru că m-ai adormit aseară, pentru cele arătate şi pentru cele nearătate, p ... Detalii... »

... More »

Copilăria și începuturile duhovnicești.
– Ieroschimonahul Paisie Olaru s-a născut la 20 iunie 1897 în satul Stroiești, comuna Lunca, județul Botoșani, primind la botez numele de Petru.
– Părinții săi, Ioan și Ecaterina, erau oameni săraci, dar credincioși, iar în familie domnea liniştea şi înţelegerea, nu existau certuri.

... Detalii... »

... More »

Cel mai sfânt loc de pe pământ e Sfânta Masă din Biserică, unde sunt sfinte moaște de mucenici. Acolo, în Sfântul Potir, e Trupul și Sângele Lui Dumnezeu. 
Loc sfânt e Biserica ta unde te-ai botezat, mănăstirile pline de rugăciune neîntreruptă, codrii plini de curăția naturii. 
Loc sfânt e unde a călcat un sfânt, racla cu Sfintele moaște ale u ... Detalii... »

... More »

A venit deunăzi o doamnă și un domn cu o fetiță și s-au așezat la masă și făcea și copilița o cruce mare; cum a învățat-o tatăl ei și mamă-sa. Cei mai buni profesori de religie pentru copii tot părinții au rămas. Dacă nu-i învățați voi prin exemplu, se trezesc niște sălbatici, niște fiare. Nu mai știu ce-i mamă, ce-i tată, ce-i rușine, ce-i păcat, ce este muncă veș ... Detalii... »

... More »

Să ne gândim că-i ultima zi... dar nu cu deznădejde! Să ne gândim că-n noaptea care vine trebuie să ne întâlnim cu Dumnezeu. Ce răspuns Îi dăm noi Lui Dumnezeu? Suntem cât de cât pregătiți? Hai, că poate nu cu toate... dar măcar în familie unde sunteți, încercați înainte de a vă duce la culcare să-i îmbrățișați pe toți, să le spuneți că-i iubiți, să vă cereți ierta ... Detalii... »

... More »

Știi cum sună asta? “Dacă tot m-am murdărit, mai are rost să mă spăl?” Sigur că să te spovedești! “De șapte ori dreptul va cădea, dar de fiecare dată se va ridica.” Da ce, mai ai și altă posibilitate?

Dumnezeu ne iartă, dar oare și uită păcatele noastre, sau se răsfrâng asupra urmașilor noștri? ... Detalii... »

... More »

FRAȚILOR, ÎNCHIDEȚI TELEFOANELE, TELEVIZOARELE ȘI CALCULATOARELE; ȘI DESCHIDEȚI BIBLIA, DESCHIDEȚI PSALTIREA ȘI O CARTE DE RUGĂCIUNI!

De aceea v-am rugat și vă rog: închideți orice ecran, închideți telefoanele, închideți calculatoarele, televizoarele și deschideți Biblia, deschideți Psaltirea, cărțile de rugăciune, aprin ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 156 157 »