În ochii unora ești sfânt, în ochii altora ești cel mai mare prăpădit. Contează în ochii Lui Dumnezeu cum ești, Lui va trebui să-i dai socoteală pentru tot. Așa că, să nu-ți pese de judecata oamenilor, ci să te îngrijorezi de judecata Lui Dumnezeu. Contează foarte mult să avem bunătate și iubire, acestea aduc în viața noastră fericire și iubire. ... Detalii... »

... More »

Trăiam atât de sărac, încât nu eram în stare să-mi cumpăr o pereche de pantaloni. Încă de la mănăstire îmi confecționasem una, din două vechi; unui pantalon de culoare cenușie, pe care îl aveam de la fratele meu, și care era bun numai de la genunchi în sus, i-am retezat burlanele și i-am înădit două de la un pantalon negru, care era bun doar de la genunchi în jos. ... Detalii... »

... More »

Des, mult prea des vedem şi trăim probleme în familie: de la neînţelegeri, tensiuni, certuri, până la violenţe verbale sau fizice. Care sunt cauzele lor? Pătrunzător al tainelor sufletului omenesc, Pr. Arsenie Boca ne face o sinteză: Vrajba în casă vine din păcate. Toate îşi au izvorul în păcate. Neapărat vine vrajba în casă, dacă:

... Detalii... »

... More »

Sunt chirurg ginecolog de aproape două decenii şi multă vreme am trăit în pace şi belşug. Începând din 1999, viaţa mea s-a dat peste cap din senin.
Într-o noapte, am visat o mulţime de nou-născuţi care parcă înotau într-un acvariu uriaş, aflat chiar în faţa mea, şi păreau că se sufocă, fiindcă pipăiau cu disperare peretele de sticlă, căutând o ieşire. N- ... Detalii... »

... More »

Reamintim faptul că evlavia credincioșilor față de sfintele moaște și icoane a fost o constantă în istoria Ortodoxiei. Când cinstim moaștele sfinților, noi, ortodocșii, nu cinstim oase, cum greșit spun cei nepregătiți, neinformați și rău intenționați, ci ne întâlnim cu persoana sfântului ale cărui moaște se află în fața noastră. Când cinstim sfintele icoane, noi nu ... Detalii... »

... More »

Nu se întâmplă nimic, absolut nimic, niciodată, fără voia Lui Dumnezeu. Căci, zice Mântuitorul: „Nu se mișcă fir de păr fără voia Mea!“ Suntem conduși, guvernați de Dumnezeu în toată mișcarea noastră. Deci, trebuie să fim atenți! În închisoare erau oameni de rugăciune. Am trăit cu ei, cu Valeriu Gafencu, cu Virgil Maxim… L-am avut pe Vi ... Detalii... »

... More »

Ce este rugăciunea? Este legătura omului cu Dumnezeu. Este un dialog, dar îndrăznesc să spun că e mai mult decât atât, căci noi, atunci când respirăm, spunem că luăm oxigen din aer și prin sânge îl trimitem în toate organele pentru a împlini funcțiile vitale ale vieții; așa și rugăciunea - este ca o respirație: lucrarea Harului Duhului Sfânt se ... Detalii... »

... More »

Rugăciunea în înălţarea ei, în creşterea ei, ea nu are sfârşit, pentru că se uneşte cu Dumnezeu Cel fără de margini. Prin rugăciune, omul câştigă har şi o înţelepciune duhovnicească nemărginită, fiindcă se uneşte cu Cel nemărginit, cu Dumnezeu.
Rugăciunea nu numai că îl apropie pe om de Dumnezeu, ci îl lipeşte de Dumnezeu şi îl face un duh cu El. Dragostea de ... Detalii... »

... More »

Nu te risipi, vrând să faci prea multe...
Taci! Nu vorbi mai mult decât este nevoie, nu te contrazice cu nimeni, nu supăra pe nimeni prin ce spui. Fugi de prilejurile de a cădea în păcate, pe cât poți, fugi de agitația, zgomotul și zarva lumii! Linişteste-te! Nu te risipi, vrând să faci prea multe, nu îți pierde pacea sau timpul cu nimicuri! Să faci atât ... Detalii... »

... More »

În momentul în care boala devine incurabilă, de nevindecat, mulți oameni cad în deznădejde.
Alții, însă, se apropie și mai mult de Dumnezeu, pentru că numai atunci simt că sunt trecători și doresc să se unească mai mult cu Dumnezeu Cel netrecător. Când vezi că totul trece în jur, simți nevoia să mergi să te afli sub ocrotirea Celui Care este netrecător &ndash ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 156 157 »