Orice patimă care apare şi ne supără este un medicament benefic. Alungă imaginea oricărei persoane sau problemă care te tulbură şi care te duce în ispită. Scapă de imaginea oricărei persoane din imaginaţia ta, iar gura să spună rugăciunea neîncetat şi de îndată vei vedea beneficiul acestei metode. Luptă ca nu cumva să-ţi câştige inima şi mintea imaginea acelei pers ... Detalii... »

... More »

La 14 ani m-am îmbolnăvit grav. Nu era prima oară, am fost destul de bolnăvicios de felul meu, dar acum, o durere intensă de picior şi o inflamație masivă la peroneu m-au pironit la pat. Doctorul chirurg din oraşul în care locuiam i-a spus mamei mele, şi ea cadru medical superior, că este un reumatism articular acut, un puseu de durere. Aşa încât mi-a prescris ... Detalii... »

... More »

Această spovedanie a ta mi-a adus bucurie în suflet fiindcă S-a bucurat Dumnezeu și Îngerii Săi care o așteptau din clipă în clipă. Ai reușit să-l rușinezi pe diavol, care se bucură nespus de mult atunci când cineva își ascunde gândurile față de părintele său duhovnicesc.

Fiul meu, îți doresc să pui început bun și să pet ... Detalii... »

... More »

Nici descântecele, nici vrăjitoriile, nici fermecătoriile, nimic, nimic nu poate să-ţi facă nimeni, dacă ai trei lucruri: dacă posteşti sfintele posturi, dacă eşti mărturisit curat şi dacă mergi regulat la biserică. Nu-ţi poate face nimeni niciodată nici un rău. Pot să vină toti dracii din iad, că nu au ce-ţi face!

Odată ... Detalii... »

... More »

Ispitele sunt îngăduite ca să vă vădească patimile ascunse, ca să fie războite, și astfel, sufletul să se vindece. Și acestea sunt dovada milei dumnezeiești. De aceea, lasă-te cu încredere pe tine însuți în mâinile Lui Dumnezeu și cere ajutorul Lui, încât să te întărească în lupta ta. Nădejdea în Dumnezeu nu te duce niciodată la deznădejde.

... Detalii... »

... More »

- Părinte, soţul meu nu vrea să meargă pe calea credinţei şi mă lupt cu el, dar nu-l pot convinge.
- Stai oleacă! Nu-l poţi face sfânt dintr-o dată! Ce vreau să spun? Sfântul Teodor Studitul spune: „Femeie, nu încerca să-l faci pe bărbat sfânt dintr-o dată, că nu poţi! Câte puţin, câte puţin se îmbogăţeşte cineva, şi la cele trupeşti, şi la cele duhovni ... Detalii... »

... More »

Crucea de la gât nu este o bijuterie, chiar dacă e confecționată din metale prețioase, nici un accesoriu, ori vreun obiect decorativ, ci trebuie să fie semnul credinței noastre, să se transforme într-un prilej de mărturisire autentică a Lui Hristos
 

Suntem datori să purtăm Sfânta Cruce și să n-o scoatem nicio ... Detalii... »

... More »

1. Mândria (trufia) 
2. Iubirea de argint si zgârcenia
3. Desfrânarea 
4. Zavistia (ura, invidia, viclenia, perfidia)
5. Lacomia (neînfrânarea) 
6. Mânia (supărarea, ținerea de minte a răului)  
7. Lenea (trândăvia)

 

Păcatele cele mai grele, cele împotri ... Detalii... »

... More »

- Dumneavoastră ne-aţi vorbit de suferinţă. Poate suferinţa să înnobileze sufletul uman? Spuneţi-ne câteva gânduri despre rugăciunea inimii.
 

- Înainte de a vă spune despre rugăciunea inimii, vreau să vă spun despre suferinţă. Cred că la Teologie am spus lucrul acesta, la Seminar. Noi am fost în închisoare. S ... Detalii... »

... More »

Să nu uităm niciodată că suntem copiii Lui Dumnezeu! Iar Dumnezeu niciodată nu își lasă copiii de izbeliște! Zâmbiți, iertați, iubiți, credeți, nădăjduiți și așa, cu siguranță, vom fi împliniți!
Zâmbiți! E gratis și face bine! Nu trebuie să escaladezi munți ca să ajungi la Hristos, este deajuns să cobori în inima ta, să faci curat acolo și atunci Hristos vine ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 98 99 100 101 102 ... 156 157 »