Nu cred că oamenii să fi fost vreodată mai nefericiți decât azi, în ciuda facilităților și aparatelor pe care ni le furnizează societatea noastră. Oamenii suferă și mor din lipsă de Dumnezeu, iar noi îi putem ajuta, dându-le pe Dumnezeu. Este adevărat că dragostea multora s-a răcit în zilele noastre, dar noi să nu fim reci. C ... Detalii... »

... More »

Se face prea mult tam-tam atunci când cade câte un preot, iar presa parcă ar vrea să ne demonstreze că toți preoții sunt la fel și că nu prea avem noi nevoie de Biserică.

Ei bine, realitatea e cu totul alta, iar cei care merg regulat la Biserica Lui Hristos știu asta:

... Detalii... »

... More »

De la o vreme încoace, că este întâmplător sau nu, presa ne-a obișnuit să nu lase prea mult timp să treacă fără a mai arde pe rugul indignării televizate câte un preot: recent a ne-a anunțat, „șocant”, că un preot care e și profesor de religie ar fi bătut la oră un copil; mai demult, s-a arătat „stupefiată” că un altul s-ar fi “atins&r ... Detalii... »

... More »

O doamnă de 48 de ani îmi scrie. De trei ani încearcă să își găsească o slujbă pe nivelul ei de educație. Peste tot umeri ridicați, promisiuni, minciuni, refuzuri de-a binelea.
Femeia a terminat și ultimele economii. E dispusă să lucreze orice, doar să aibă ce mânca. 
Îi dau canon Spovedanie și Împărtășanie, Paraclisul Maicii Domnului și Acatistul ... Detalii... »

... More »

Bunica punea broboada pe cap, stătea în genunchi şi se ruga, şi plângea în basma, şi se ştergea cu capătul broboadei. Ea nu ştia decât "Tatăl nostru" şi vreo două rugăciuni, dar rugăciunea ei oare o am eu?

Părintele Dimitrie Bejan şi Părintele Cleopa au văzut o ţărancă cu opinci în picioare care se ruga şi ave ... Detalii... »

... More »

Poate că îmi vei spune că tu petreci mereu în sărăcie și nefericire. Ei, atunci uită-te la un om sărac evlavios, la un om șchiop evlavios, la un om nenorocit care este evlavios și învață de la el să-I mulțumești Lui Dumnezeu. Așa cum aceia nu se revoltă, nu deznădăjduiesc și nu blestemă, ci își ridică crucea cu răbdare, la fel să faci și tu: ridică-ți crucea și ai ... Detalii... »

... More »

-Sunt părinţi care trăiesc o oarecare deznădejde, deoarece copiii lor, crescuţi în Biserică de mici, participând la slujbe, luând Sfânta împărtăşanie, uneori par mai răi sau mai neastâmpăraţi decât alţi copii, care nu sunt în Biserică. Ce se întâmplă de fapt cu ei? Şi cum pot scăpa părinţii de această deznădejde?

-De mul ... Detalii... »

... More »

Ești pierdut în suferință. Dar, dacă te rogi cu lacrimi, Îl ai Sfătuitor și Tată pe Marele Dumnezeu.
Când te rogi pentru mulți oameni bolnavi, triști, incurabili, muribunzi, intri în durerea lor imensă ca într-o ceață densă de lacrimi. Te rogi cu o totală nevrednicie, într-o totală incertitudine dacă te ascultă Dumnezeu. Stai pustiu în întunericul propri ... Detalii... »

... More »

Tu fă bine şi aşteaptă răul. Binele ţi-l va răsplăti Dumnezeu. Dacă oamenii (rudele) ţi-ar face bine, ţie ce cruce ţi-ar mai rămâne? Deci, roagă-te pentru cei ce te blesteamă, fă bine celor ce-ţi fac rău; celui ce-ţi cere nedrept, dă-i tot ce-i trebuie lui din lăcomie.

Cu alte cuvinte, nu te împotrivi răului când te ... Detalii... »

... More »

Omul trăiește într-un mediu social. Gândurile, dorințele, faptele, viziunea asupra lumii îi sunt definite într-o măsură uriașă de influența mediului care îl înconjoară. Ştiți că, dacă un om sănătos se află multă vreme lângă un bolnav de tuberculoză și respiră același aer cu acesta, se molipsește și el. La fel ne molipsim și d ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 99 100 101 102 103 ... 156 157 »