Voi începe, nu cu un citat dintr-o carte, ci cu o amintire personală. Eram tânăr, și mă aflam odată în redacția revistei Gândirea, care era condusă de marele profesor de teologie și scriitor, poet Nichifor Crainic.

Am avut o conversație cu el – el profesor universitar, eu atunci un începător – și în cursul ac ... Detalii... »

... More »

- În lumea materială, în lumea noastră pământeană, singurătatea înseamnă iad?

- Da. Este un crâmpei, este o atmosferă de iad pentru cei fără Dumnezeu, căci pentru cei ce au credință în Dumnezeu nu există singurătate. Singurătatea este un infern, un iad pentru cei ce nu-L au pe Dumnezeu. Un astfel de om n-are pe ... Detalii... »

... More »

Oricât de mult arată realitatea prezentului, că viitorul nu arată bine, eu mă încăpățânez să cred cu tărie în continuare că Dumnezeu nu ne va lăsa. Apoi, pentru mine dezastru nu înseamnă foamea, frigul, setea, războiul, pentru mine dezastru înseamnă pierderea sufletului, lipsa iubirii și a iertării, dar mai ales moartea duhovnicească. Să ne rugăm cu ... Detalii... »

... More »

Pentru toată frumusețea pe care am văzut-o izvorând din Tine;
- pentru muzica tăcută a inimii Tale pe care mi-ai dezvăluit-o auzului;
- pentru tot ce am simțit bun și minunat în viața mea;
- pentru tot ce prin harul Tău am înțeles;
- pentru lumina pe care am sorbit-o în adâncul meu;
- pentru iertarea pe care dăruind-o, a ... Detalii... »

... More »

Te mândreşti cu banii tăi mulţi, cu casele tale şi cu pământurile. Cum de nu ştii că acestea nu sunt ale tale?

De ce te mândreşti, dar, omule? Coboară din înălţimile trufiei tale şi vezi-ţi sărăcia. Eşti pământ şi cenuşă, umbră şi fum, iarbă şi floare a câmpului. Ce motiv este acesta de mândrie? Ai putere peste mulţi oam ... Detalii... »

... More »

Copiii nu sunt poligonul nostru de rateuri; tot ce am ratat noi în viață, musai să facă ei. Stați cuminți! Lăsați copiii în pace! Și vă rog eu, nu le mai cereți carnetul de note; terminați cu stresul!

Când veți fi mari, cei care sunteți studenți acum, vă rog eu mult de tot să vă aduceți aminte cât a reprezentat din munc ... Detalii... »

... More »

În rândul celor ce așteptau să aducă un ultim omagiu la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a, un român a declarat, spre uimirea unui reporter TV trimis din România, că da, deși este atâta mulțime și se așteaptă ore în șir, e ordine și lumea e civilizată precum... la pelerinajele din țara noastră, la Iași sau în alte locuri.
Dar voi, dragii noștri pelerini, ce ... Detalii... »

... More »

A te destăinui prietenilor despre problemele tale intime, sufletești și personale, de cele mai multe ori este asemenea unei cetăți asediate de atacatori, careia îi deschidem singuri porțile, apoi ne plângem că am fost atacați și cuceriți.
Când avem o problemă nu trebuie să ne plângem nimănui, așa la întâmplare. Pentru că orice om ar fi, după ce ne ascult ... Detalii... »

... More »

Te întrebi vreodată când nu ți-este bine,
Cui îi pasă oare, omule de tine?
Cine îți observă lacrima neplânsă,
Sau durerea care din suspine-i strânsă?

 

Câți din ceia care te-nsoțeau la drum
Îți mai sunt alături când ți-i viața scrum?
Mulți îşi fac prezența când eşti fericit,
... Detalii... »

... More »

Orice patimă care apare şi ne supără este un medicament benefic. Alungă imaginea oricărei persoane sau problemă care te tulbură şi care te duce în ispită. Scapă de imaginea oricărei persoane din imaginaţia ta, iar gura să spună rugăciunea neîncetat şi de îndată vei vedea beneficiul acestei metode. Luptă ca nu cumva să-ţi câştige inima şi mintea imaginea acelei pers ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 97 98 99 100 101 ... 156 157 »