"Şi de este cineva din voi lipsit de înţelepciune, să o ceară de la Dumnezeu, Cel ce dă tuturor fără deosebire şi fără înfruntare; şi i se va da." (Iacov 1,5)
 

Domnul dă cu mărinimie, fară să- ... Detalii... »

... More »

Vine la mine o doamnă foarte slabă și foarte tristă, ca la 50 de ani. Stă sfioasă la coadă, până ajunge la mine. Pleacă ușor capul, se așează în genunchi. Nu spune nimic. Mă uit atent la ea. Știu ce are, dar vreau s-o aud din gura ei. 
- Părinte, am o depresie foarte urâtă. Nu pot ieși din casă, mi-e groază de oameni, nu mă pot bucura de nimic. 
... Detalii... »

... More »

De aici, din vârf de munte, vă îndemn la rugăciune! De aici, din depărtare, vă îndemn să aveți răbdare! De aici, de pe colină, vă îndemn să aveți iubire! De aici, de prin pădure, vă îndemn la voie bună! Nu vă culcați fără să vă rugați, fără să iertați și fără să vă închinați!
Da, omule drag. Și astăzi cineva te-a supărat.... Să nu fii ca el, iar dacă vre ... Detalii... »

... More »

În familie, încercați în fiecare seară să vă cereți iertare unii de la alții.

"Măi nevastă, iartă-mă! Măi copii, am greșit..."

Să nu vă fie rușine să vă cereți iertare de la copii, cât de mici or fi - de la un an - că așa se obișnuiesc și ei să-și ceară iertare de ... Detalii... »

... More »

Domnul să vă ierte!
Domnul să vă audă!
Domnul să vă vadă!
Domnul să vă iubească!
Domnul să vă însoţească!
Domnul să vă apere!
Domnul să vă călăuzească!
Domnul să vă mângâie!
Domnul să vă ajute!
Domnul să vă apere de vrăjmaşi!
Domnul să vă îmblânzească!
Domnul să vă moaie inima!
Domnul să vă fac ... Detalii... »

... More »

Omul care nu trece prin încercări, care nu vrea să-l doară nimic şi să sufere ceva, care nu vrea să fie mâhnit sau să i se facă vreo observaţie, ci vrea să trăiască bine, este în afara realităţii duhovniceşti.

„Trecut-am prin foc şi prin apă şi ne-ai scos pe noi la odihnă”, spune psalmistul.

< ... Detalii... »

... More »

Când ziceţi "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dum­nezeu", atunci să inspiraţi, ca şi cum Îl primeşti pe Mântuitorul, Dumnezeul nostru, iar când ziceţi: "Miluieşte-mă pe mine, păcătosul" – atunci să expiraţi ca şi când aţi da afară tot răul.

Când eram copil nici nu ştiam dacă respir, nu ... Detalii... »

... More »

Preamilostivă Doamnă, Împărăteasă de Dumnezeu Născătoare, primește smerita noastră rugăciune și nu ne lepăda pe noi, ocrotirea și scăparea noastră, și nu te îngrețoșa de noi, nevrednicii, ci, ca o milostivă nu înceta a Te ruga Celui născut din Tine să ne dăruiască iertarea multelor noastre greșale și să ne mântuiască cu judecățile pe care le știe.
Miluie ... Detalii... »

... More »

Spunea acum vreo 150 de ani Baudelaire că „cel mai mare truc al diavolului e să ne facă să credem că el nu există” – şi avea dreptate.
În zilele noastre, însă, cel mai mare truc pe care-l foloseşte dracul e să ne facă să credem că „pe Dumnezeu Îl ai în suflet, nu e nevoie să sprijini zidurile Bisericii pentru El”. În felul ăsta n ... Detalii... »

... More »

Într-o mănăstire aflată la poalele unui munte înalt, acoperit de păduri, trăia odată un călugăr bătrân, căruia i se dusese vestea pentru înţelepciunea sa. 
Într-o dimineaţă, a venit la el un tânăr şi l-a întrebat:
- Sfinţia ta, am auzit că, pentru a ne mântui trebuie să ne căim, să ne pară rău de toate păcatele ce le-am săvârşit de-a ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 101 102 103 104 105 ... 156 157 »