Cumpără lumea în disperare, uitând  că alimentele se mai și alterează și expiră.
Toate sunt în mâna Lui Dumnezeu - și cele bune și cele rele.
Să nu credem vreodată că în mijlocul unei foamete sau unei secete unul va face baie în piscină și ceilalți mor de sete. Nu! 
Îți vor sfarâma gardul și îți vor bea apa din piscina.  ... Detalii... »

... More »

Mare majoritate a lumii epocii noastre este intruită lumește și aleargă cu o viteză lumească mare. Dar, fiindcă îi lipsește frica de Dumnezeu – începutul înțelepciunii este frica de Dumnezeu – îi lipsește frâna, iar cu viteza, fără frână, sfârșește în prăpastie. Oamenii au foarte multe probleme și cei mai mulți sunt foarte amețiți. Și-au pierdut orienta ... Detalii... »

... More »

*De multe ori, rugăciunea pe care o facem noi nu este la măsura la care trebuie să fie, iar Dumnezeu, știind mai bine ce ne este nouă de folos, nu ne dă ceea ce-I cerem. Ne dă, însă, posibilitatea să stăruim în rugăciune și e bine să stăruim și să nu ne pierdem nădejdea. Cândva tot ne ajută Dumnezeu și, dacă nu ne ajută cum vrem noi, ne ajută cum știe El să ne ajut ... Detalii... »

... More »

Numai ce vedem că iese un bătrânel cu barbă albă, cu capul gol: „Oriste, oriste!” Adică, pe greceşte „Poftiţi, poftiţi!” A luat-o el înainte pe treptele acelea, noi după dânsul. Am coborât jos, acolo într-o stâncă era peştera lui, un pârâu cu apă rece. Şi când ne-a văzut, săracul, din multă dragostea lui, ce să ne dea el?
Ne- ... Detalii... »

... More »

*Gândul că tu le știi pe toate e calea sigură spre întuneric și pierzare.

*Într-o zi, las mașina în service. Vreo două ore. N-aveam ce face. Mă învârt prin zonă. La câțiva pași, o crâșmă cu terasă. Căldură mare, monșer! Mă așez și iau o apă minerală rece ca gheața. Cum stam eu așa, apar vreo trei muncitori, plini de ... Detalii... »

... More »

Se spune că odată, într-un sat, un copil, într-o noapte, a visat Raiul:
- Mamă! Mamă! Unde e Raiul? a întrebat copilul nerăbdător a doua zi de dimineaţă de cum se trezi. Dar mama, biata mamă, n-avea timp. Avea atâta treabă în gospodărie! Şi-atunci s-a dus la tata să-l întrebe.  

- Nu ştiu&h ... Detalii... »

... More »

Am văzut în ochii multora ura, răutatea, judecata, invidia, dar nu le-am zis nimic, am plecat capul spre direcția inimii și am început să mă rog pentru ei, să-L implor pe Dumnezeu să-i ierte. Știam că ceea ce văd în ochii lor nu mă afectează. Oamenii oricum te judecă, te denigrează în necunoștință de cauză, fără să te cunoască sau să încerce măc ... Detalii... »

... More »

*Pacienții care-s în preajma morții pun adesea întrebări incomode. De obicei, preferă răspunsurile directe, nevoalate și fără menajamente. Probabil că văd înfruntarea lor ca pe o ultimă probă de curaj.
Azi am primit o întrebare din partea unui astfel de pacient, la care n-am știut să-i răspund altfel decât printr-o strângere de mână:
„– ... Detalii... »

... More »

Cineva m-a întrebat: „Ce uneşte mai mult pe bărbat cu femeia?” „Recunoştinţa”, îi răs­pund. Unul îl iubeşte pe celălalt pentru ceea ce îi dăruieşte. Femeia îi dă bărbatului ei încrederea, devotamentul şi ascultarea sa. Iar bărbatul îi dă femeii siguranţa că o poate proteja. Femeia este doamna casei, dar şi o mare servitoare, iar bărbatul ... Detalii... »

... More »

Cred că nu a vătămat acest sinod, dar mai mult vatămă schisma în Biserică. Acesta este pericolul. Să nu ne înșelăm și să luăm hotărâri la repezeală, creând astfel schisme și certuri în Biserică. Asta ar fi tragic, pentru că ne-ar costa mântuirea noastră. Creștinii rămân creștini în Biserică, mergem înainte în mod normal, uniți cu episcopii noștri, cu preoții noștri ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 105 106 107 108 109 ... 156 157 »