Vin ţigani de ăştia la mine şi cerşesc, cer mereu. Dar eu le dau mereu câte ceva.

Varsanufie însă, are ciudă, şi-mi zice:

- Măi, dar a mai fost...

- Lasă-l, măi!
- Părinte, dar fumează, bea, dă în cap la altul, fură… ... Detalii... »

... More »

În viața mea am fost la multe căpătâie de muribunzi. Țipete grozave, vedeau dracii, vedeau păcatele exact cum le-au făcut... Nu se puteau salva, că moartea nu vine să-i faci o cafea! Vine să te ia. Te duce unde-s faptele, nu discută. Și toți aceștia doreau să mai trăiască o zi. Ziceți că-i puțin… dar să vedeți când se ... Detalii... »

... More »

Au fost vremuri când credința în Dumnezeu și mersul la Biserică era normalitate.
Vremuri când căsnicia era firescul și când divorțurile erau o raritate.
Au fost vremuri când copiii își respectau părinții și pe cei mai mari cu "Sărut mâna!"; astăzi nici "Bună ziua!" nu-ți mai dau. 
Au fost vremuri când oamenii vorbeau, ... Detalii... »

... More »

Să știți că rădăcina și viața poporului nostru, înaintea Lui Dumnezeu este credința cea dreaptă în Hristos, adică Ortodoxia. Noi ne-am încreștinat de aproape două mii de ani, din timpul Sfîntului Apostol Andrei. Coloniștii romani, cărora le-au predicat Sfinții Apostoli Petru și Pavel la Roma, și cei din Grecia, când au venit aici cu legiunile romane, au adus c ... Detalii... »

... More »

Deschide, mamă, poarta că vin din depărtare,
Așează iarăși masa la umbra de sub nuci,
Vin să-ți sărut obrazul și să îți cer iertare
Că am plecat departe... cât timp o fi de-atunci?

 

Eu nu mai știu, măicuță, sau nu mai vreau să număr 
Amar de ani departe, muncind pe la străin,
... Detalii... »

... More »

Îți mulțumesc, Tată ceresc pentru că m-ai ridicat încă o dată pe picioarele mele, pentru a vedea și a mă bucura de lumina unei noi zile din această viață pământească. Îți mulțumesc pentru viața aceasta pe care Tu mi-ai dat-o, și Îți mulțumesc pentru darurile cu care Tu m-ai înzestrat. Îți mulțumesc pentru familia mea pe care m-ai ajutat să mi-o întemeiez. Îți mulțu ... Detalii... »

... More »

Postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau al Sântămăriei este un post care îi pregătește pe creștini pentru cele două mari sărbători ale lunii august: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august).
Postul Adormirii Maicii Domnului începe pe 1 august și durează două săptămâni ... Detalii... »

... More »

În perioada comunistă, în Uniunea Sovietică, multe biserici ortodoxe au fost demolate sau transformate în depozite, iar obiectele de cult profanate. Icoana Sfântului Nicolae din imagine era iubită și cinstită de o comunitate de creștini. Comuniștii au tras în icoană cu mitraliera, dar gloanțele ricoșau în mod inexplicabil, icoana fiind pictată pe lemn.
Icoana ... Detalii... »

... More »

Mi se frânge inima când le zic fraților mai mici, cărora le simt viața plesnind în piept: "Vino, om bun, măcar zece minute la Liturghie! Nu zece, cinci! Uite, treci măcar pragul bisericii și du-te înapoi. Zici: „Bună ziua, Doamne!”, și pleci.

Știi? Are Sfântul Maxim Mărturisitorul o cărticică ... Detalii... »

... More »

Toate par ușoare omului atunci când este vorba de a face referire la cel de lângă el, dar cel mai greu lucru îi este să se încreadă în Dumnezeu, să se predea pe sine cu totul rugăciunii și proniei dumnezeiești. Nimic mai greu și mai ostenitor nu pare a fi în lumea aceasta decât rugăciunea pentru cei din jur. De ce oare? Pentru că rugăciunea bate război cu diavolul, ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 106 107 108 109 110 ... 156 157 »