Este Har:
– să iubeşti fără să fii iubit…
– să slujeşti fără să fii preţuit…
– să dăruieşti fără să ţi se mulţumească…
– să te jertfeşti şi fără să ţi se recunoască…
– să ierţi fără să fii iertat…
– să-l susţii pe cel care te-a lepădat…
– să ... Detalii... »

... More »

Îmi amintesc acum un episod interesant de la Mănăstirea Sâmbăta. Eu eram în acea vreme cu cazarea la mănăstire. Şi, la un moment dat, vine un domn din oraşul Victoria, îmbrăcat civil... Şi m-o întrebat cum mă cheamă şi de cât timp sunt aici, la mănăstire. Şi-mi zice: „Dumneata ştii cine sunt eu?” „Hă hă! De unde să ştiu?” Încă mi-o veni ... Detalii... »

... More »

Acolo unde este nelinişte şi deznădejde, acolo îşi face cuib diavolul. 
Neliniştea vine de la diavol. Oriunde este nelinişte, acolo diavolul îşi face treaba. La omul care are o predispoziţie către nelinişte, către ceartă, vine diavolul şi îl adânceşte şi mai mult în neliniştea distrugătoare.
Când simţim nelinişte în timpul luptei duhovniceşti, treb ... Detalii... »

... More »

A venit aseară mama, din sătucu-i de departe,
Să mai vadă pe fecioru-i, astăzi "domn cu multă carte”!
A bătut sfios la uşă, grabnic i-am ieşit în prag;
Ni s-a umezit privirea de iubire şi de drag.

 

Sărutându-i mâna dreaptă, ea m-a strâns la piept, duioasă,
Şi-ntrebând-o câte ... Detalii... »

... More »

– Părinte, de ce îngăduie Dumnezeu ca să moară atâția oameni tineri?
– Nimeni nu a făcut învoială cu Dumnezeu când va muri. Însă, El îl ia pe flecare om în clipa cea mai potrivită a vieţii lui, cu o moarte prin care să-i aducă iertare de păcate şi mântuirea sufletului său. Dacă vede că cineva va deveni mai bun, îl lasă să trăiască. Iar dacă vede c ... Detalii... »

... More »

Trebuie să ştiţi că, această Cruce este importantă. Noi toţi trebuie să ne încheiem această viaţă Cruce, înţelegând faptul că ea este cel mai lăudat lucru al pământului, al lumii, al vieţii noastre. Şi suferinţa este la fiecare pas, dacă eşti prezent şi o poţi observa. Gândiţi-vă, vreţi un cuvânt duhovnicesc, vreţi liniştire că sunteţi spre împlinirea lucrului duho ... Detalii... »

... More »

Când iubești - ierți; iar când ierți - îți pasă.
Îți pasă de tine, în primul rând, faci tot posibilul să nu mai stai cu rana deschisă pe sufletul care-ți macină toată ființa.
Știți câtă liniște sufletească poate aduce un simplu "Iartă-mă!" spus la timp, când sufletul fierbe și caută răzbunare???
Încercați... dacă vă credeți puternici.
... Detalii... »

... More »

Sfântul ierarh Luca al Crimeei a slujit cu timp și fără timp oamenilor și Lui Dumnezeu, atât ca arhiereu cât și ca medic. Opera gratis pe toată lumea, nu făcea nici un fel de diferențieri, îngrijindu-i pe toţi cu aceeași dragoste, chiar și pe cei care îl prigoneau și îi ajungeau pe masa de operație.
Tuturor le spunea :
"Dumnezeu v-a vinde ... Detalii... »

... More »

Acest mare părinte duhovnicesc al neamului nostru, Părintele Cleopa, s-a născut în zona Botoşanilor, în localitatea Suliţa, la 10 aprilie 1912, primind la botez numele de Constantin. La vârsta de 14 ani a intrat în obştea monahală de la Sihăstria. În anul 1937 a fost călugărit, iar în anul 1944 a devenit egumenul Sihăstriei Neamţului. Urmărit de Securitate, se retr ... Detalii... »

... More »

Mă cheamă de urgență, într-o noapte, un tânăr: "Părinte, vino repede, că moare tata!" 
Arunc o haină pe mine, zdup în mașină. După zece minute, ajung. Omul, săracul, se zbătea cumplit, striga, se apăra cu mâinile, scrâșnea din dinți, lovea aerul cu palmele. M-am apropiat fricos și am pus patrafirul pe pieptul lui. Muribundul înșfăca patrafirul ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 111 112 113 114 115 ... 156 157 »