Când aţi întrebat ultima dată un preot: "Cum te simţi, părinte?”
Când aţi stat lângă un preot pentru el, nu pentru voi şi nevoile voastre? Când aţi avut răbdarea, interesul să simţiţi şi nevoile lui? 
Aţi stat vreodată alături de un preot în noaptea singurătăţii lui, să vedeţi cum strânge în mâini Sfanta Cruce sau priveşte fix icoana pur ... Detalii... »

... More »

Noi am uitat să ne mai bucurăm. Urcăm în mașină... 200 la oră, dă-i viteză, alergăm, ne agităm, nu ne mai ajunge timpul, tot să mai adunăm, tot să mai facem, să mai punem un etaj la casă, să mai luăm o mașină, și nu ne mai îngrijim să ne bucurăm. Noi nu ne mai bucurăm. Seara ajungi acasă, nu mai ai timp de copii, de soție sau invers, unii de alții, să se ajute, să ... Detalii... »

... More »

Nu vă temeți! Nu vă pierdeți nădejdea! Nu uitați că Dumnezeu este cu noi! Rămâneți în Biserica Ortodoxă! Rămâneți în Adevăr!
Așa că, treziți-vă, luați aminte și cot la cot cu preoții, cu călugării, treceți la post, la rugăciune, la spovedanie! Așa trebuie să fie o țară creștină care poartă Sfânta Cruce de două mii de ani.
Treziți-vă, frați români, ... Detalii... »

... More »

Despre efectele minunate ale spovedaniei gândurilor:

Dacă are cineva gânduri de sinucidere sau de deznădejde, acea persoană se cuvine să spună deschis duhovnicului: 
„Părinte, uneori îmi vin gânduri de sinucidere...” și ele vor slăbi în intensitate și până la urmă îl vor părăsi pe om. Sunt mul ... Detalii... »

... More »

Milă de săraci ai? Să nu-i judeci, tată! De-i poți ajuta, ajută-i! Și chiar dacă nu le dai un ban, ai milă de ei! Iar dacă ai, dă! Fă milostenie cu lucrul sau cu cuvântul. Fă tot ce poți! Și dacă dai, să fugi cât poți de mândrie! Ei, parcă cine știe ce am făcut? Au fost sfinți care-și dădeau și hainele de pe ei... Eu ce mare lucru am făcut?

... Detalii... »

... More »

Binecuvântaților,
 

dacă e să vorbim despre sfințenie, ar trebui să tăcem... că nu suntem noi cei sfinți care am putea spune ceva din ceea ce am avea, ci am vorbi din citiri și auzire. Însă, cum să tac când trebuie să vorbesc de marea milostivire a Lui Dumnezeu, despre dragostea Lui Dumnezeu Care „atât d ... Detalii... »

... More »

Chinurile acestei vieți sunt trecătoare, însă bucuria şi desfătarea veşnice. Toți avem ispite, toţi avem necazuri, supărări... Nu există cap fără durere şi inimă fără supărare. Însă, atunci când le răbdăm pe toate acestea pentru dragostea Lui Hristos cu răbdare şi smerenie, ne învrednicim de Împărăţia Lui Dumnezeu. De aceea îngăduie Dumnezeu ispitele şi necazu ... Detalii... »

... More »

În cele ce urmează, m-am gândit să vorbesc câte ceva despre taina Sfintei Spovedanii.

Una dintre marile datorii duhovnicești, atât ale monahilor, cât și ale creștinilor, este mărturisirea păcatelor. Trebuie să știm mai întâi că toți greșim înaintea lui Dumnezeu, unii mai mult, alții mai puțin, și nimeni nu este fără de p ... Detalii... »

... More »

Este Har:
– să iubeşti fără să fii iubit…
– să slujeşti fără să fii preţuit…
– să dăruieşti fără să ţi se mulţumească…
– să te jertfeşti şi fără să ţi se recunoască…
– să ierţi fără să fii iertat…
– să-l susţii pe cel care te-a lepădat…
– să ... Detalii... »

... More »

Îmi amintesc acum un episod interesant de la Mănăstirea Sâmbăta. Eu eram în acea vreme cu cazarea la mănăstire. Şi, la un moment dat, vine un domn din oraşul Victoria, îmbrăcat civil... Şi m-o întrebat cum mă cheamă şi de cât timp sunt aici, la mănăstire. Şi-mi zice: „Dumneata ştii cine sunt eu?” „Hă hă! De unde să ştiu?” Încă mi-o veni ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 110 111 112 113 114 ... 156 157 »