Când eram copil de grădiniţă, aveam vreo patru ani, soră-mea şase, în vacanţa de vară ne sculam târziu, pe la 9-10 şi mâncam pâine cu unt şi cu miere, şi lapte cu cacao, făcute de mama. Duminica eram totdeauna, de la doi ani şi ceva în altar, alături de tatăl meu, preot, care îmi dădea să desenez pe nişte hârtii de pomelnice. Făceam nişte sfinţi cam monstruoşi, dar ... Detalii... »

... More »

Sunt oameni care te-ar bea într-o lingură de apă... O parte dintre ei din prea multă dragoste și iubire, o altă parte din prea multă ură și invidie. Tu, omule, să fii bun și dulce pentru toți, că atunci cei răi de te vor bea, se vor îndulci cu tine. Iar cei buni când te vor bea, să le fii aceiași esență duhovnicească dulce ca și până acum. Nu pl ... Detalii... »

... More »

Ați văzut filmul rusesc  "Ostrov"? Dacă nu, vă sfătuiesc prietenește să îl căutați pe internet, că îl puteți vedea gratis. Filmul acesta este o lecție de viață. Ne învață ce înseamnă umilința, pocăința cea adevărată, sau mai bine zis, viața cea adevărată, știind că în toată clipa și la tot pasul păcătuim, deci toată viața ar trebui să o trăim în pocă ... Detalii... »

... More »

De unde vine suferința?
1. Din uciderea pruncilor care trebuiau îmbrățișați și hrăniți de un miliard de ori (un miliard de îmbrățișări lipsă la fiecare bebeluș înmulțit cu 20 milioane de prunci) 

Avorturile creează o gaură neagră în universul întregului neam care absoarbe ființa lui.
 

< ... Detalii... »
... More »

A fost un călugăr care se ruga de 30 de ani Lui Dumnezeu ca să-l scape de draci, pentru că el era cu viață înaltă și, când stătea la rugăciune, veneau dracii și îi făceau fel de fel de sminteli. Veneau în chip de șarpe și se încolăceau de picioarele lui când făcea metanii. Veneau vrabie, veneau în chip de ostași, îl amenințau că îl taie cu sabia, băteau toba, cânta ... Detalii... »

... More »

Într-o zi, un tânăr a urcat pe munte, unde a întâlnit o pustnică care medita în tăcere, și a întrebat-o: 
- Ce faci aici, în pustietate, singură?
 La care ea a răspuns:
- Muncesc. Am mult de muncă!
- Cum poți avea atât de muncă? Văd că nu faci nimic pe aici...
Femeia îl privi și îi răspunse:
-Trebuie să antren ... Detalii... »

... More »

Trecem prin viață cu tălpile sufletului prin foc ca să învățăm să mergem pe apă. Povestea vieții fiecăruia dintre noi poate deveni oricând povestea vieții unui sfânt. Pentru că orice sfânt are un trecut și orice păcătos are un viitor. De noi depinde ce scriem acolo.
 

Doamne, ți-am spus astăzi că te iubesc?&nb ... Detalii... »

... More »

Azi am fugit cu câteva pachete la bătrânei.
La o casă e o bătrânică bolnavă, într-o cârjă strâmbă, de care am mai scris eu. Bat la ușă, nimic. Mai bat, aud un geamăt slab. Deschid încet ușa:

- Intrați, părințele! 

Femeia zace la pat, sfârșită de durere.

... Detalii... »
... More »

Așa era odată, odată de demult,
Când oamenii trăiau în case mici de lut.
Trăiau cu toți fericiți,
Copii împreună cu ai lor părinți.

 

Ei nu aveau prea multe, dar nici nu își doreau,
Se aveau unii pe alții, asta le ajungea.
Părinții munceau liniștiți,
Iar copii erau zilnic mu ... Detalii... »

... More »

Un om gospodar avea un singur fiu. El a înfiat un sărac și a început să îl privească la fel ca pe un fiu de sân­ge. La cel înfiat însă, a venit într-ascuns un vrăjitor negru și l-a înduple­cat să fugă din casa binefăcătorului său, făgăduindu-i că prin vrăjile sale îl va ajuta să dobândească mai mare slavă decât slava aceluia. Astfel înduplecat, cel înfiat a ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 113 114 115 116 117 ... 156 157 »