V-am arătat că sfânta noastră credință nu-i de ieri, nici de alaltăieri, ci e de 2000 de ani. 

De îndată ce a venit Mântuitorul, de-atunci suntem noi creștini. 

Nu vă lăsați amăgiți și otrăviți de secte! Ε vai și amar de cel ce se rupe de la Biserica Lui Hristos. Mai cu seamă luați aminte ce spune Mântuitorul: "Toată vița care rămâne în bucium ad ... Detalii... »

... More »

Pentru copii să nu-ți faci griji. Fă doar ce stă în puterea ta. Ceea ce întrece puterea ta, încredințează-i Făcătorului lor și al tău. Scris este: "Aruncă spre Domnul grijile tale, și vei simți că este ușoară crucea ta." 

Au fost și sunt multe cruci grele asupra mamelor rămase văduve. Îți voi descrie una deosebit de grea: 

 

La începutul r ... Detalii... »

... More »

*Când te-ai născut, toată lumea s-a bucurat, iar tu ai plâns. 

Străduiește-te să-ți duci viața în așa fel încât, când va veni sfârșitul, tu să te bucuri și ceilalți să verse lacrimi. 

 

*Smerenia este fundamentul; omul mândru nu este capabil să facă bine nimănui. El socotește că Dumnezeu îi este dator lui, și nu invers. 

Fără a ține s ... Detalii... »

... More »

- Ce sfat deosebit dați ucenicilor Prea Cuvioșiei Voastre, pe care i-ați crescut și învățat voia Lui Dumnezeu? 
- Să rămână în dragostea Lui Hristos și să se iubească unii pe alții cu dragostea cu care i-am iubit și eu. 
Apoi, să ajute și ei pe alții la mântuire, să rămână sub ascultare în Biserica Ortodoxă și să se roage pentru iertarea păcatelor mele, că aștept din zi î ... Detalii... »

... More »

Nu e vorba doar să nu mâncăm, ci e vorba și să nu ne lăsăm mâncați de ură, de răutate, de neatenție, de lipsă de dragoste în raport cu oamenii. Poate că vom posti mai cu înțelepciune dacă ne aducem aminte în ce vremuri trăim, cât de grea este de înfruntat această perioadă, cât de dificil ne este să rămânem oameni când ceilalți ne cer să fim neoameni. 

 

Vă rog să ... Detalii... »

... More »

Părintele şi picta şi se ruga. Le făcea pe ambele. Nu-i plăcea moda. 

Zicea femeilor: „Să nu vii la Biserică cu moda, ca să întoarcă alţii capul după tine. Să nu-ţi pui haine strălucitoare! Să nu te machiezi, să nu-ţi dai cu roşu pe buze, să nu te vopseşti. Că asta înseamnă că tu nu crezi că Dumnezeu te-a făcut frumoasă, că a greşit şi vrei tu să te faci.”   ... Detalii... »

... More »

*Noi, preoții, suntem dușmanii societății neo-păgâne, rana de moarte a cretinismului neo-marxist, pericolul pur pentru sclavii noii resetări.

Noi împărtășim băbuțe oarbe, citim rugăciuni la oameni paralizați, mângâiem pe cap muribunzii, scoatem dracii din case, îmbrățișăm bolnavii de cancer, ne rugăm pentru cei adormiți când sunt calzi încă, ascultăm și iertăm păcate de moarte, citim ... Detalii... »

... More »

Sfântul Ioan Scărarul ne dă un sfat: „Cine vrea să urce, trebuie să urce în fiecare zi, și niciodată să nu stea..." 
Să spună: „Astăzi mă relaxez..." 
În orice relaxare este o coborâre; de aceea trebuie să mergem, să urcăm mereu. Cum spun unii, când ajung la jumătatea postului: „Nu mai pot posti!" 
Cum să nu poți? Mâncarea de po ... Detalii... »

... More »

*Nu poți, cum se știe, să-ți întemeiezi pacea pe gura lumii și lătratul dracilor, ci pe lupta personală de a rămâne lângă Iisus Hristos, ca un erou al Lui.Să stai în blagoslovenia locului unde ești și să înțelegi cu adevărat că Bunul Dumnezeu îngăduie multe atacuri împotriva noastră și nimic, cu adevărat nimic, nu se face fără de voia Lui.Noi însă, să câștigăm lupta și zilele acolo unde ni se î ... Detalii... »

... More »

Nu am pierdut niciodată iertând! 
 

Este adevărat că am iertat oameni care m-au rănit foarte tare, care nu și-au cerut iertare niciodată și care nici măcar nu au regretat că m-au nedreptățit. Dar, iertându-i, am câștigat un suflet liber și liniștit, netulburat de amintiri triste din trecut, de regrete, de frustrări și de dureri. 

 

Nu am ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 109 110 111 112 »