Plecăm într-o clipă.
Groapa ne-o sapă în trei ceasuri.
Facebook se miră trei zile.
Lumea vorbește despre noi o săptămână. 
Averea se împarte într-o lună. 
Familia ne plânge un an.
Mama ne suspină până la moarte.
Dumnezeu ne mângâie o veșnicie.
Alegeți prioritățile acestei vieți: Familia. Mama. Dumnezeu. ... Detalii... »

... More »

Bolile vin peste tine, și la urmă te intrebi: "DE CE?!?"
Mai demult şi ţăranii care erau la ogoarele lor, de îndată ce auzeau clopotul de Vecernie, îşi făceau Cruce şi încetau munca. 
La fel şi femeile ce stăteau acasă, se sculau, îşi făceau cruce şi lăsau împletitul sau orice altceva lucrau. Iar Dumnezeu îi binecuvânta.
Erau sănăto ... Detalii... »

... More »

Înlăcrimată ești de-o vreme, Românie,
Tot ce-ai avut frumos s-a vestejit
Copiii tăi s-au depărtat de glie
În care au tot neamul adormit.

 

Plâng satele odată cu bătrânii
Ce-și poarta anii cu amar și jale
S-au risipit în patru zări românii
S-au rătăcit pe o străină cale. ... Detalii... »

... More »

Oameni buni, aveți mare grijă, nu mai drăcuiți! A drăcui înseamnă a ne închina diavolului și a fi părtași cu el. Drăcuirea înseamnă închinarea și dăruirea lucrurilor și nu numai a lucrurilor, ci uneori și a persoanelor dragi celui viclean.

Aveți grijă mare!!!
Lucrurile și persoanele drăcuite sun ... Detalii... »

... More »

Deseori ne plângem de sărăcia rugăciunii noastre, de lipsa râvnei pentru ea și cea mai mare parte din vină cu privire la acest lucru ne străduim întotdeauna să o atribuim diferitelor condiții exterioare și împrejurări nefavorabile: „Nu avem putere pentru a sta mult in biserică — zicem noi — ne obosesc picioarele, iar acasă ne-am ruga buc ... Detalii... »

... More »

Dumnezeu îngăduie să se facă acum o zguduitură puternică. Vin ani grei! Vom avea încercări mari… S-o luăm în serios, să trăim duhovniceşte. Împrejurările ne silesc şi ne vor sili să lucrăm duhovniceşte. Şi este bine să facem aceasta cu bucurie şi de bunăvoie, iar nu cu mâhnire, de nevoie. Mulţi sfinţi ar fi dorit să trăiască în vremea noastră ca să se n ... Detalii... »

... More »

- Părinte, Biserica este astăzi clătinată de multe devieri. Ce atitudine să avem faţă de ele?
– Cei ce mărturisesc apărându-şi credinţa sunt ca nişte apologeţi ai vremurilor acestora. Este dovadă de curaj şi de sacrificiu să mărturiseşti, pentru că astăzi, când adevărul este sistematic ascuns cu meşteşugire diplomatică, riscul este foarte mare: să-ţi pi ... Detalii... »

... More »

1. Să nu uiţi că trebuie să mori!
 

Când aveam doi ani, am căzut din sania înhămată la cal, iar tata s-a dus fără să mă observe. Tata era pădurar pe atunci şi întâmplarea a avut loc chiar la poarta cantonului din Oricova. Când calul a pornit, eu am căzut pe spate, în zăpadă, amestecându-mă cu cerul alb de iarn ... Detalii... »

... More »

*Fraților, nu vremurile sunt grele, ci păcatele sunt grele, așa să știți! Dumnezeu nu mă întreabă de sfârșitul lumii, ci de al meu... Nu cereți să faceți minuni! Cel mai mare dar acesta este: să îmi văd păcatele mele și să pot plânge.
Dumnezeu iubește pe omul smerit și nebăgat în seamă de nimeni. N-ai văzut? Toți sfinții au avut smerenie... Ei nu s-au so ... Detalii... »

... More »

Ce este preoția? Nu ştiu! Dar pot să spun ceea ce cred eu că e preoţia, atâta cât am aflat de la Părinţii cei sfinţi şi din adierea de lumină a Duhului Sfânt peste cei nevrednici.
E tăcerea de lumină care-l dăruiește pe Dumnezeu lumii.
Preoţia e Taina izvorâtă de Cer, prezentă şi lucrătoare toată în Hristos, Unicul Preot desăvârşit, Arhiereul răsti ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 112 113 114 115 116 ... 156 157 »