Tu ești crucea mea, femeie,
Și te duc cu drag mereu,
Mulțumindu-I pentru tine
Zi de zi Lui Dumnezeu.

 

Tu ești crucea mea, femeie,
Și sunt tare bucuros
Să te duc pe drumul vieții
Din voința Lui Hristos.

 

Tu ești cr ... Detalii... »

... More »

Sfânta Scriptură spune să fim totdeauna pregătiţi, fiindcă nu ştii când mori. Nu te uita că eşti tânăr… Trebuie să fii aproape de Dumnezeu, să nu faci păcate, să nu fii nepăsător şi să nu zici „nu-i nimic...”

Nu, Doamne păzeşte! Orice păcat, fie el mare, fie mic, degrabă să te duci să te spovedeşti, ca ... Detalii... »

... More »

Сând vine ispita asupra celui nedrept, el n-are nădejde ca să cheme pe Dumnezeu să-l mântuiască, fiindcă în vremea odihnei (în vreme de neispitire) el s-a îndepărtat de la dumnezeiasca voință. Mai înainte de a începe să bați război, caută-ți alianțe, și mai înainte de a te îmbolnăvi, caută-ți leacul. Și în vremea necazului Îl vei afla pe Dânsul și El te va auzi; în ... Detalii... »

... More »

Părintele Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vaţa de Sus, Hunedoara - d. 28 noiembrie 1989, Mănăstirea Sinaia, Prahova) e considerat una dintre marile personalităţi ale Ortodoxiei româneşti. A fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. Odată cu instaurarea regimului comu ... Detalii... »

... More »

Nu putem ierta pentru că suntem stăpâniți de dorința de a supraviețui; ne iubim viața noastră mai presus de orice. În Epistola către Evrei, Sfântul Pavel ne spune că cei care au trăit temându-se de puterea morții au crescut în păcate și au îngăduit morții să fie stăpână pe viața lor (cf. Evr. 2, 15). Dar, atunci când ne încredem în cuvântul Domnului și mai ales cân ... Detalii... »

... More »

Am fost de 20 de ori la Sfântul Ierarh Nectarie pe Insula Eghina. E un sfânt vindecător, doctor fără de arginți, monah îmbunătățit, teolog de seamă al Preasfintei Treimi, ierarh apărător al adevărului. Îl iubesc mult! Când merg la mormântul lui, iau sticluțe de plastic cu ulei slujit la Sf. Maslu acolo. Aveam vreo câteva. 
Acum vreo trei luni, o doa ... Detalii... »

... More »

Să facem inima covor pentru Dumnezeu și izvor de iubire și iertare pentru aproapele nostru. Dacă pe parcursul vieții mele nu m-aș fi raportat mereu la Dumnezeu, atunci când am fost defăimat, urât, judecat și vorbit de rău, atunci aș fi înnebunit, m-aș fi îmbolnăvit și aș fi căzut rău... Omul de astăzi foarte mult oscilează, astăzi te îmbrățișează și mâine ... Detalii... »

... More »

Este un mare meşteşug să izbândiţi sfinţirea sufletului vostru. Pretutindeni se poate sfinţi cineva. În munca voastră, oricare ar fi ea, puteţi să deveniţi sfinţi. Prin blândeţe, răbdare şi iubire. Să puneţi în fiecare zi un început nou, o nouă dispoziţie, cu înflăcărare şi iubire, rugăciune şi tăcere. Nu să aveţi nelinişti şi să vă doară pieptul.

... Detalii... »

... More »

Cred în Biserică şi în Sfintele Taine, mă aştept ca Biserica să nu se amestece unde nu-i șade bine a interveni şi să păstreze cu sfinţenie cele duhovniceşti spre întărirea noastră. Totodată, contradictoriu şi paradoxal, n-o vreau nici oarbă şi nepăsătoare la păsurile credincioşilor şi la complicaţiile existenţei. 
Mai toti au părăsit Ortodoxia pentru mot ... Detalii... »

... More »

Tragi la jugul îmbogățirii, vrei să ai mai mult, nu mai ai odihnă, te compari totdeauna cu cei care au multe şi eşti nefericit, nu ai timp de cei de aproape ai tăi, fugi de acasă crezând că "lumea" îți va da ceva, nu mai ai credinţă pentru că umbli doar cu capul în jos, fiind atent doar la cele materiale, dacă ridici ochii spre cer te dor, deoarece ei nu ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 94 95 96 97 98 ... 156 157 »