Sfântul Efrem Sirul zice aşa: 
"Dumnezeu, de la omul bolnav, două lucruri cere: Să mulţumească Lui Dumnezeu pentru boală şi să se roage neîncetat." 
Numai atât. Nu cere post, nu priveghere, nu plecare de genunchi, nu culcarea pe jos, nu târzia mâncare, nu uscata mâncare, nu puţina mâncare, nu starea de toată noaptea; nu cere de la dâ ... Detalii... »

... More »

Orice rugăciune este dar de la Dumnezeu, dar noi, cei mai slabi, avem rugăciunea gurii. 
Deocamdată, împlinește-o pe asta, tătucuță! 
Fântâna e adâncă, dar funia e scurtă și găleata e mică. 
Citește dimineața Acatistul Maicii Domnului, iar seara citește Paraclisul Ei. Crezul – neapărat, măcar o dată pe zi, și Psalmul 50 de 2 - ... Detalii... »

... More »

* Eu recomand o stare de veselie interioară, lăuntrică, din inimă, o stare ce înseamnă rugăciune neîncetată. O stare de veselie adevărată, degajată de problemele vieţii, de problemele cărărilor vieţii, ale unuia şi ale altuia. O stare de veselie, cu orice chip. Dacă-i întristare, se clocesc ouăle diavolului. 

* Oric ... Detalii... »

... More »

* Nu-ți cere nimeni să mănânci trei grăunțe la trei zile, să dormi în genunchi pe coji de nucă; nu-ți cere nimeni să adormi cu Psaltirea în mână; nu-ți cere nimeni să bați mătănii până faci aprindere pulmonară; nu-ți cere nimeni să faci închinăciuni până faci tasare de coloană… 

Nu! Îți cere ... Detalii... »

... More »

Când un copil crescut de mama cu atâta jertfă, cu atâta dragoste şi cu atâta milă, nu ascultă de ea, este păcat strigător la cer. Să ferească Dumnezeu! Cât veţi trăi voi, s-o iubiţi pe mama! S-o ajutaţi la bătrâneţe, la boală, la chin, că mare binecuvântare primiţi de la Dumnezeu! 

Aţi văzut că din cele zece ... Detalii... »

... More »

*Sunt multe chipuri de a intra în Împărăția Lui Dumnezeu, dar numai o singură ușă - Iisus! 
Unde Îl găsim pe Iisus? 

Ascuns în poruncile Sale; acoperit în Tainele Sale; nevăzut la față în orice Cruce a vieții; întreg în Biserică, în marea obște a Bisericii... 
Pe Dumnezeu nu-L putem cunoaște ... Detalii... »

... More »

*Zadarnic încercăm a îmbunătăţi lumea dacă, mai întâi ori concomitent, nu dăm toată atenţia îmbunătăţirii noastre lăuntrice: sufletului, caracterului, purtărilor noastre… 
Cu mincinoșii, cu șmecherii, cu oameni cu două fețe și două grăiri – nu poți alcătui ansambluri sociale viabile și în progres… cu lemne putrede și cu cărămizi defec ... Detalii... »

... More »

Numele meu este Argyris Mitsis. Sunt din Megali Vrisi, din districtul Kilkis, Grecia.

Vreau să vă împărtășesc ceea ce s-a întâmplat cu mine după moartea mea clinică.

M-am consultat cu Avva Kirillos, părintele meu duhovnic, care mi-a sugerat să vă povestesc această întâmplare trăită de mine însumi. Este foarte probabil ca unii dintre voi să râdă de mine, dar chiar dacă mă va cred ... Detalii... »

... More »

„Din păcate, noi am pierdut această corelație dintre botezul nostru personal și Învierea Lui Hristos. Punem prea mult accent pe ceea ce ține de aspectele exterioare ale credinței, pe superstiție, pe anumite ritualuri, care nu ne ajută să pătrundem în Taina Învierii Lui Hristos.

... Detalii... »

... More »

Un tânăr din Georgia, bolnav de cancer, la cei 17 ani, s-a călugărit. El, fiind cu numele de botez Nuzgar Milorav, a devenit monah, cu numele Andrei. Călugăria a primit-o în spital, iar pe parcursul celor 4 luni ca și monah a mărturisit cu toată dragostea și puterea celor din jur credința Întru Hristos.

Cuviosul Andrei a lăsat un testament scris tuturor creștinilor:

... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 94 95 96 97 98 99 »