Un om gospodar avea un singur fiu. El a înfiat un sărac și a început să îl privească la fel ca pe un fiu de sân­ge. La cel înfiat însă, a venit într-ascuns un vrăjitor negru și l-a înduple­cat să fugă din casa binefăcătorului său, făgăduindu-i că prin vrăjile sale îl va ajuta să dobândească mai mare slavă decât slava aceluia. Astfel înduplecat, cel înfiat a ... Detalii... »

... More »

De judecat și înjurat sunt mulți, dar foarte puțini sunt aceia care, uneori, mă întreabă: "Cum ești, părinte? Mai poți? Cum te descurci? Te ajut cu ceva?" 
 

O Biserică, întotdeauna, se zidește pentru credincioși. La mănăstire, cu atât mai mult, o Biserică se zidește pentru credincioși.&nbs ... Detalii... »

... More »

- Diavolul are nevoie de ură, din asta se hrănește el; el nu are nevoie de dragoste. Un om care are pace, pe unde trece el, împrăștie pace în jur. Lumea, din ce în ce mai mult, suferă de singurătate, dar nu s-a vorbit niciodată de dragoste mai mult ca acum: toate cântecele numai de dragoste, toată lumea vorbește de dragoste și toată lumea suferă de singurătate ... Detalii... »

... More »

Mă numesc Valentina Elefteriu, fostă Gafencu, sora cea mai mare a lui Valeriu Gafencu. El era cel dintâi, apoi eu, Eleonora şi Elisabeta. Am să încerc să fac o notă biografică asupra familiei, pe scurt. Sunt născută în Sângereni, în 1921, într-o familie, aş putea spune, creştină. Tatăl meu a fost deputat în Sfatul Ţării, a luptat pentru Unirea Basarabiei cu România ... Detalii... »

... More »

Mintea la rugăciune, sufletul să fie liber în brațele Lui Dumnezeu, iar inima mereu trează, în priveghere, pornită să facă numai lucruri bune. Dar, atât mintea, cât și sufletul și inima să conlucreze între ele. Să fie mereu înțelegătoare și în armonie una cu alta, iar atunci  când nu sunt supuse și ascultătoare, să nu ezităm de a le băga în ședință.& ... Detalii... »

... More »

Doamne, nu ştiu ca să cer de la Tine.
Tu Singur ştii ce-mi trebuie.
Tu mă iubeşti mai mult decât mă pot iubi eu.
Dă-mi să-mi văd nevoile mele
care sunt ascunse de mine.
Nu îndrăznesc a cere nici cruce, nici mângâiere,
numai să stau în faţa Ta,
Inima mea îţi este deschisă.
Pun toată nădejdea mea spre Tine!
Tu vez ... Detalii... »

... More »

Nu vom putea dobândi dragostea, dacă nu facem absolut nimic sau dacă suntem indiferenţi. Se cere multă luptă şi, înainte de toate, se cere smerenie. Gheronda este cât se poate de clar în această privinţă: "HRISTOS nu o să ne iubească, dacă noi nu ne vom învrednici de dragostea LUI. Ca să ne iubească, trebuie să vadă o schimbare în viaţa noastră. Doreşti, cauţi ... Detalii... »

... More »

Pe la curtea unui om bogat, se spune
Că-și găsise slujbă un sărac. Și-anume
Priceput la toate cele-avea să fie
Pentru-o cămăruță, hrană și simbrie.

 

A trecut o vară, a trecut un an
Și săracul nostru, strânse ban pe ban.
Dar cu fiecare ban ce-l aduna
Tot nemulțumit, și ... Detalii... »

... More »

Vrei să afli cât de mare rău este mânia? Uită-te la cei care se ceartă în piaţă sau pe drum. La tine cu greutate poţi vedea urâciunea acestei patimi, pentru că atunci când te mânii, gândul tău se tulbură şi parcă eşti beat. Însă, când eşti liniştit, poţi să te uiţi la semenii tăi care sunt înfuriaţi şi să înţelegi că aşa eşti şi tu.
        ... Detalii... »

... More »

Să țineți minte un singur lucru, dragilor: faceți în viață ceea ce vă place, dar ceea ce vă place, să-I placă și Lui Dumnezeu; și atunci tot ceea ce faceți, o să faceți cu mare bucurie și împlinire. Munca înnobilează pe om, iar omul ar trebuie să fie fericit și binecuvântat că poate munci. Sunt oameni bolnavi care și-ar dori din suflet să poată munci.&nbs ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 114 115 116 117 118 ... 156 157 »