Dacă ar avea toată lumea un duhovnic, nu ar mai fi atâtea crime, avorturi, divorțuri sau înșelătorii.
Dacă am cunoaște personal viața duhovnicului și nu ne-am mai lăsa dresați de mass media, am fi și noi mai credincioși, mai drepți și mai buni unii cu alții.
Un creștin ortodox nu poate aspira la mântuire fără sfaturile duhovnicului său, așa cum nici un ... Detalii... »

... More »

- Părinte, zice un flăcău simpatic, oricum aș da-o, orice mi-ai zice, dimineața nu mă pot ruga. 
- Te cred și te-nțeleg. M-am luptat și eu cu trebușoara asta multă vreme. Uite, îți dau un sfat pe care l-am auzit la Denzel Washington. Îl știi pe actor? Să vezi Fences sau Training Day. Joacă fenomenal! Ei bine, Denzel spune ceva de genul: "Înainte de ... Detalii... »

... More »

*În geana nopții, la 6, am fost să spovedesc și să împărtășesc o băbuță de 90 de ani. Mă aștepta la marginea patului. Avea niște ciorapi de lână frumoși. Geamul deschis, aer curat, păhărelul de vin și lumânarea aprinsă. O bucurie nespusă în priviri. Mi-a sărutat mâna cu respect. Eu am binecuvântat-o.
După ce a primit pe Dumnezeu în ființa ei, bătrânica sfioas ... Detalii... »

... More »

Majoritatea creștinilor de astăzi cer mereu probe, vor dovezi, vor zilnic minuni mari pentru a crede și Dumnezeu să le fie ca un tonomat - am introdus moneda, apăs butonul și primesc produsul. Adică, zic o rugăciune, aprind trei lumânări și aștept să mi se îndeplinească dorința. Creștinismul, Dumnezeu nu este un tonomat, ci un mod de viețuire. Rugăciunea nu es ... Detalii... »

... More »

O femeie distinsă între două vârste:

- Părinte, am devenit niște mașini, tot stând în mașini. Ne-am abrutizat complet. Nu mai pot simți nimic în vârtejul rutinei: casă, serviciu, treabă, copii. Am devenit niște pietre.
Mă uit la doamna elegantă. Se mișcă repede de pe un picior pe altul.
- Doamnă, crești ... Detalii... »

... More »

„Nu știe omul astăzi în ce să mai creadă și în cine să mai creadă” ar spune unii, iar alții întreabă câteodată: „În ce să mai cred?” La această întrebare vom putea răspunde cu ușurință dacă vom stabili mai întâi în cine trebuie să credem.
Cel mai ușor credem în cineva care vădește următoarele trei însușiri: sinceritate, cunoaștere și d ... Detalii... »

... More »

Să nu-ți dorești niciodată să te cunoască oamenii, căci atunci vei fi cel mai judecat, dar niciodată să nu te oprești din nevoința ta de a te face cunoscut Lui Dumnezeu, de a te descoperi total Lui și atunci vei fi cel mai protejat și iubit om de pe pământ.

Femeia vs bărbat 
 

... Detalii... »

... More »

Să te îndoiești de Dumnezeirea Duhului Sfânt înseamnă să te îndoiești de viața ta, deoarece Duhul Sfânt pe toate le însuflețește și le hrănește în mod duhovnicesc, ca aerul, hrana și băutura pentru suflet. Asta înseamnă să te îndoiești de rugăciuni, deoarece ne rugăm Duhului Sfânt. Te îndoiești de orice mângâiere duhovnicească în necazuri și în boli, căci Duhul Sfâ ... Detalii... »

... More »

Asupra diavolului avem aceste trei arme:

Numele Domnului şi al Maicii Domnului, despre care zice Sfântul Ioan Scărarul că: „Armă mai tare în cer şi pe pământ nu avem, ca numele Lui Dumnezeu.”

Iar a două armă pe care o avem împotriva puterii vrăjmaşe este Sfânta Cr ... Detalii... »

... More »

Dacă plânge lumea când pleci și se bucură când vii, ești un om bun. Dacă se bucură când pleci și plânge când vii ești rău. Viața noastră se clădește pe unirea cu Dumnezeu și cu lucrarea iubirii în aproapele.
Restul e deșertăciune. Hristos înviază pentru toți oamenii, însă Hristos înviază doar în oamenii buni.
Orice putere de pe acest pământ lăsată ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 115 116 117 118 119 ... 156 157 »