Își mai aduce aminte cineva cum erau oamenii odinioară, când nu poziția socială, nici situația materială nu contau; când toți aveau la fel... dar știau să se bucure de cele ce aveau? Când se ajutau reciproc și singura răsplată era ligheanul cu gogoși calde și paharul de vin abia stat din fiert? Când erau cărări între vecini, fie pentru un pahar de ulei, o cană de z ... Detalii... »

... More »

Sunt bătrân și aștept moartea, și scriu adevărul din dragoste pentru norod, pentru care se întristează sufletul meu. Dacă aș putea ajuta fie și numai un singur suflet să se mântuiască, și pentru aceasta voi mulțumi Lui Dumnezeu, dar inima mea suferă pentru întreaga lume și mă rog și vărs lacrimi pentru întreaga lume, ca toți să se pocăiască și să cunoască pe Dumnez ... Detalii... »

... More »

Să vă învăţaţi să vorbiţi puţin şi esenţial. Aşa să fie vorba între voi: ca la rugăciune. Decât ceartă, mai bine pagubă. Ajungi la bătrâneţe şi puterile scad şi te trezeşti că n-ai adunat nimic. Pentru valoarea mântuirii nici o suferinţă nu e imposibilă aici pe pământ, numai şi numai să poţi câştiga mântuirea. Dumnezeu iubeşte Ţara Românească şi pe ea vrea să o spe ... Detalii... »

... More »

Știți că acum toată cultura pop e infestată iremediabil cu supereroi. Sute de filme și personaje, care mai de care mai non-umane. 
Astă-vară a venit la noi la Biserică o familie de la 400 de km, nu spun de unde. Aveau o fetiță de 4 ani cu autism non-verbal total. Copila țipa îngrozitor când au vrut să o aducă în Biserică. Se zbătea cu o forță de ned ... Detalii... »

... More »

Dacă Dumnezeu nu dorește unirea a doi tineri, căsătoria nu are loc; ori moare vreunul dintre logodnici, ori se despart, ori rămân necăsătoriți și astfel nu se mai ajunge la taina căsătoriei. Dacă se ajunge, însă, la căsătorie, înseamnă că aceasta este acceptată de Dumnezeu; fie că unirea este bineplăcută Lui, fie că este doar acceptată. De aceea, conștienți de ... Detalii... »

... More »

O doamnă vine la noi la Biserică. E foarte supărată. Soțul și cei doi copii o batjocoresc, o umilesc, îi vorbesc urât, nu ascultă nimic. E o situație întâlnită mereu. Copiii emancipați și educați de Tik Tok, această vitrină a disperării schizofrenice, devin niște torționari ai părinților. Dacă primesc credit de la unul din părinți, e grav.
I-am zis: "Doa ... Detalii... »

... More »

Sunteți lacomi să strângeți de la mine ceva foarte prețios, dar eu - așa cum sunt acum, bolnav - sunt mai puțin darnic cu asemenea sfaturi. Vă arunc câte o vorbă, câte un îndemn care nu sunt atât de prețioase, dar faceți-le măcar pe acestea.
Să vă rugați! Să nu rămâneți fără rugăciune! Dumnezeu este prezent în fiecare clipă, la î ... Detalii... »

... More »

Dragă Doamne, dacă astăzi îmi pierd speranța, Te rog să-mi amintești că planurile Tale sunt mai frumoase decât visurile mele.
Am învăţat să-mi fac aripi din cuvinte, acolo unde fericirea îşi face cuib. Suspinul unui izvor îmi aranjează ca pe nişte cărţi gândurile despre lume. Încă mai trag de crengile înverzite ale tinereţii mele şi le aduc tot mai mult în mi ... Detalii... »

... More »

Pentru unii nu valorezi nimic, pentru alții ești un infinit. Pentru unii ești un ghimpe și durere, pentru alții ești iubire și plăcere. Pentru unii ești neinteresant, pentru alții ești de neuitat. Tu, omule, să fii în fața Lui Dumnezeu ca o floare, căci, ceea ce ești în fața oamenilor moare. Caută să placi Lui Dumnezeu, pentru că oamenii oricum te vor judeca mereu. ... Detalii... »

... More »

Este har să iubești, fără să fii iubit.
Este har să slujești, fără să fii prețuit. 
Este har să dăruiești, fără să ți se mulțumească. 
Este har să te jertfești, fără să ți se recunoască.
Este har să ierți, fără să fii iertat.
Este har să-l susții pe cel care te-a lepădat.
Este har să rămâi liniștit, deși ești nedre ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 116 117 118 119 120 ... 156 157 »